Rast kripto tržišta, ETF fondovi će gotovo sigurno biti odobreni

Dodajte komentar

Cijena bitcoina takođe raste u posljednjih petnaestak dana. U oktobru je cijena najveće kriptovalute porasla za 29 posto. U prvih devet dana novembra cijena je porasla dodatnih pet posto i nakratko premašila vrijednost od 37.000 dolara.

U posljednje dvije nedjelje međutim, dominacija bitcoina se malo smanjila, što ukazuje da preostale kriptovalute dobijaju na vrijednosti u odnosu na bitcoin. Stoga se primjećuje veće povjerenje investitora koji su spremni da preuzmu dodatni rizik kupovinom alternativnih kovanica. Cijeli razvoj događaja ukazuje na pozitivan zaokret u raspoloženju investitora, o čemu je već bilo riječi u prethodnim pregledima tržišta kriptovaluta.

Rast cijene i dalje pokreću vijesti oko očekivanih ETF fondova. Najvažniji razvoj u ovom svjetlu je koordinacija Grayscale Investmentsa s američkom Komisijom za hartije od vrijednosti i berzu (SEC) u vezi s promjenom GBTC trusta u ETF. Predstavnici Grayscalea trenutno odgovaraju na pitanja dva odjela američke Komisije za vrijednosne papire i berzu nakon što su proslavili sudsku pobjedu nad komisijom.

Iako su u kompaniji škrti o detaljima onoga što se događa, medijima se oglasio Craig Salm, rukovodilac pravne službe, koji je, među ostalim, rekao da je samo pitanje dana i formalno odobrenja ETF fonda.

Kako god bilo, prognoze su sada vrlo optimistične. Bitcoin bi sljedeći put mogao biti na meti prodavaca tek na nivou od 110.000 dolara kako se odvija njegov novi ciklus rasta, sugeriše jedan od pokazatelja. Podaci s on-chain analitičke platforme Look Into Bitcoin pokazuju bitcoinovu “terminalnu cijenu” koja ukazuje na mogući vrh od šest cifara, prenosi SEEbiz.eu.

Dok cijena BTC-a kruži svojim najvišim nivoima u 18 mjeseci, prognostičari već razmatraju koliko bi visoko mogla ići u nadolazećim mjesecima, pa čak i godinama.

Nakon sljedećeg prepolovljenja subvencije za blok u aprilu 2024., ciljevi uključuju 130.000 USD, a kasna 2025. je popularan rok za vrh sljedećeg ciklusa.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *