U Crnoj Gori nema spornih proizvoda kompanije Coca-Cola

Dodajte komentar

U Crnoj Gori nema spornih pića kompanije Coca-Cola koja se pune u Austriji, potvrdio je Portalu RTCG direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković.

Nakon što se u Hrvatskoj digla uzbuna zbog teških posljedica koje imaju pacijenti koji su pili Coca-Colu ili gaziranu vodu Romerquelle, iz RTCG-a su kontaktirali Đakovića kako bi provjerili da li kod nas ima pića koja se pune u Austriji, jer su regionalni mediji pisali da su sporni proizvodi stigli iz te zemlje. Coca-Cola je potvrdila da privremeno povlači jednu seriju Coca Cola Original Taste od pola litre u plastičnoj ambalaži te dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate od 330 mililitara u staklenoj ambalaži.

– Kod nas nema proizvoda koji su iz pogona u Austriji, Coca-Cola se kod nas uvozi iz Srbije, konkretno iz Beograda, a ističem da nemamo spornih napitaka iz pogona u Austriji, o kome pišu mediji u Hrvatskoj – kazao je Đaković.

U Hrvatskoj su četiri osobe hospitalizovane zbog sumnje da su se otrovale gaziranim pićem – tri u Zagrebu i jedna u Rijeci. Policija vrši uviđaj i uzima uzorke spornog pića za dalju analizu i istragu.