Pejović: Građani će benefite od programa Evropa sad 2 osjetiti u januaru

Dodajte komentar

Građani će benefite od programa Evropa sad 2 osjetiti već u januaru, kada će biti povećane najniže penzije, kazao je potpredsjednik Skupštine i poslanik pokreta Evropa sad Boris Pejović.

Pejović je u emisiji Vox populi na Televiziji Nikšić rekao da očekuje primjenu Evrope sad 2 od 1. januara naredne godine.

– Tada će se prvo podići minimalne penzije, zbog toga što je riječ o najugroženijoj kategoriji društva, a nakon toga ćemo imati rast ostalih primanja i zarada. Finale će biti minimalne zarade 700 EUR i prosječne 1.000 EUR – kazao je Pejović.

Kako prenosi portal RTV Nikšić, on je naveo da premijer Milojko Spajić rezultate vezuje za svoju političku karijeru, pa zato ne dovodi u pitanje realizaciju programa.

– Imali smo priliku da čujemo da program Evropa sad 2 zavisi od prodaje Elektroprivrede, takođe da će se u potpunosti ukinuti Fond PIO. Prije par dana smo čuli predsjednika Vlade koji je to apsolutno demantovao – dodao je Pejović.

On je rekao da je sigurno da će Vlada preduzeti sveobuhvatne poreske reforme, kao i da će iskoristiti puni investicioni potencijal Crne Gore, ukinuti biznis barijere, omogućiti poslodavcima da se ipak smanje određeni troškovi koji se odnose na cijenu rada.

– Takođe ćemo smanjiti sivo tržište, racionalizovaćemo troškove, i ono što je jako bitno pokrenućemo razne razvojne projekte -naveo je Pejović.

On je istakao da su građani dobili odgovornu vlast, kao i da očekuje da će 44. Vlada biti stabilna, jer je, kako je naveo, jedna od rijetkih koja ima konkretne rokove.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *