Predsjednica Privredne komore posjetila Donator d.o.o, laureata Nagrade PKCG

Dodajte komentar

Predsjednica Privredne komore Crne Gore dr Nina Drakić, sa saradnicima, započela je seriju posjeta laureatima godišnje Nagrade ove asocijacije, obilaskom kompanije Donator i razgovorom sa vlasnicima Zoranom Bulatovićem i Draganom Janjevićem.

U razgovorima su učestovali i potpredsjednik Privredne komore Nikola Vujović i sekretarka Odbora udruženja trgovine Milica Lazarević.

Kompanija Donator je dobitnica Nagrade Privredne komore za uspješno poslovanje u kategoriji srednjih i velikih privrednih društava. Riječ je o privrednom subjektu koji uspješno radi već više od tri decenije. Kompanija posjeduje, između ostalog, dva lanca maloprodajnih objekata Kids` Land i OVS Kids, zastupa i distribuira preko 20 vrhunskih svjetskih brendova, a zapošljava više od 300 radnika.

– Vaša nagrada ima poseban značaj jer je ostvarena u kategoriji srednjih i velikih preduzeća. Čestitam vam na svemu što radite već 31 godinu. Ovaj sastanak predstavlja priliku da se bliže upoznamo sa radom vaše kompanije, ali i sa izazovima koje ćemo nastojati da riješimo kroz komunikaciju sa donosiocima odluka- kazala je predsjednica Drakić.

Sagovornici su se saglasili da su među najvećim izazovima nedostaci kadrova, planske dokumentacije, podsticaja na lokalnom i državnom nivou, zatim nelojalna konkurencija, ali i nedovoljno razumijevanje značaja privatnog sektora u javnosti.

– Svi treba da poradimo na tome da uklonimo stigmu koja je na privatnicima. Kod nas je privatni sektor izložen brojnim kritikama a posebno profitabilne kompanije. To nije patriotski, jer patriotizam je plaćanje poreza i poštovanje firmi koje doprinose punjenju budžeta i takav odnos se mora se promijeniti. Profit koji je pokretač privatnog sektora omogućava napredak države. U svim zemljama su privatnici ponos države i ona iza njih stoji – ocijenio je Zoran Bulatović, naglašavajući važnu ulogu Komore u tom nastojanju.

Dragan Janjević bliže je predstavio kompaniju i njen istorijat od skromnih početaka do liderske pozicije na tržištu.

Tokom razgovora bilo je riječi i o neophodnosti suzbijanja sive ekonomije i nelojalne konkurencije, kao i uspostavljanja strože poreske discipline.

Nakon sastanka u logističkom centru kompanije Donator, u naselju Kuće Rakića, predstavnici Komore i njihovi domaćini obišli su Kids’ Land Megastore na Zabjelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *