CBCG: Duplo veće naknade za djecu rođenu u “Nedjelji štednje”

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke, Radoje Žugić, potpisao je sa predsjednicima upravnih odbora poslovnih banaka sporazum o realizaciji kampanje Nedjelja štednje kojom su planirali, a banke prihvatile, da udvostruče nivo naknade za djecu rođenu u periodu od 31. oktobra do 6. novembra.

“Do sada smo imali uspjeha na ovom polju i dato je od Centralne banke blizu pola miliona eura, a blizu toliko i od komercijalnih banaka, što ukupno čini million eura za po mom mišljenju najvažniju društvenu odgovornost. Ova naša odgovornost predstavlja intenciju da utičemo na negativne demografske trendove, jer je to po mom mišljenju najranjiviji segment našeg društva,” istakao je Žugić.

Osim uticaja na negativne demografske trendove, ovo je i prilika da se promoviše štednja i sve njene pozitivne implikacije na ukupnu ekonomiju i društvo u cjelini.

“Ova godina je možda i najuspješnija ikad za komercijalne banke i Centralnu banku, ali ne mjereno našim očima, već očima reputabilnih finansijskih institucija eksternog karaktera. Biće ovo najuspješnija godina ikad za regulatora, ali i za komercijalne banke,” kazao je Žugić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *