Opština Kotor potpisala Protokol o saradnji sa Asocijacijom menadžera Crne Gore

Dodajte komentar

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić potpisao je danas Protokol o saradnji sa Asocijacijom menadžera Crne Gore (AMM) koji, između ostalog, ima za cilj kreiranje povoljnijeg poslovnog ambijenta na području kotorske opštine, kao i boljih servisa za privredu i građane.

“Još jednom potvrđujemo ono što smo našem gradu u proteklih sedam godina više puta potvrdili djelima – da se na mjesta rukovodilaca i mjesta odlučivanja ne dolazi po partijskom ključu, već po stručnosti.

Potpisivanje Protokola predstavlja još jedan dokaz opredijeljenosti gradske uprave za razvoj i diverzifikaciju privredne ponude grada.

Stručna pomoć Asocijacije menadžera Crne Gore biće nam veoma značajna u projektima razvijanja buduće biznis zone, kao i u projektima prekograničnih saradnji. Vjerujem da ćemo zajednički uspjeti da Kotor pozicioniramo visoko na mapi poslovnog svijeta, kao što je visoko na mapi turističkih destinacija” poručio je Jokić.

Protokol o saradnji je u ime Asocijacije menadžera Crne Gore potpisao predsjednik Budimir Raičković. Pozdravljajući dosadađnja dostignuća lokalne administracije, poručio je

“Cijenim da je ovaj Protokol izuzetno značajan za poslovnu zajednicu, posebno onu koja se bavi liderstvom i menadžerskom strukom. Omogućiće da privredni činioci grada daju doprinos Kotoru u onoj mjeri koliko Kotor zaista znači ne samo u turističkom nego i u kulturnom i poslovnom smislu. Radujem se svim budućim projektima i mislim da će udruživanjem struke i lokalne uprave uspjeh biti neizbježan. Drago mi je da smo danas formalizovali inače dobru saradnju sa Kotorom ali je suština da možemo i jedan korak više.”

Zajedničke aktivnosti podrazumijevaće razne događaje sa ciljem ostvarivanja zajedničkih i strateških ciljeva: unapređenja liderskih, menadžerskih i preduzetničkih znanja i vještina kroz realizaciju treninga i drugih vidova edukacije, zatim podršku aktivnostima usmjerenim ka što većem uključenju žena u preduzetništvo, kao i na menadžerskim i liderskim pozicijama u javnom i privatnom sektoru. Aktivna saradnja ogledaće se i u realizaciji projekata na polju digitalne transformacije, posebno u cilju unapređenja, podizanja efikasnosti i kvaliteta eServisa, te drugih usluga za građane i privredu, zatim u razmjeni znanja i iskustava na polju primjene vještačke inteligencije (AI) i drugih naprednih tehnologija, te kreiranju i apliciranju za međunarodne projekte od interesa za Opštinu, međuopštinsku, regionalnu i međunarodnu saradnju.

Jedan od ciljeva saradnje biće povezivanje sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama, te zajednički rad na unapređenju privrednog života i poslovnog ambijenta, kao i edukacija menadžera i privrednika iz oblasti ekonomije, menadžmenta i preduzetništva kroz organizaciju stručnih rasprava, okruglih stolova, foruma, konferencija i slično.

U planu je priprema zajedničkih projekata, kao i formiranje Kluba menadžera – Poslovnog kluba Kotor.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *