Rožaje bogatije za etno-selo „Jela“, koje je finansijski podržao IRF

Dodajte komentar

Rožajski kraj odavno je prepoznat po prirodnim ljepotoma, ali i potencijalima koji nijesu dovoljno iskorišćeni. Nekad bogat industrijski grad, a danas kraj sa malom privredom. No, svijetli primjer rožajske privrede je kompanija „Jela komerc“ koja posluje već 40 godina. Realizaciju projekta ovog preduzeća finansijski je podržao Investiciono-razvojni fond. Saradnjom sa IRF-om, kako ističu, jako su zadovoljni, kao i uslovima pod kojima im je odobren kreditni aranžman.

„Jela natural resort“ je u 100 % vlasništvu kompanije „Jela komerc“ koja se bavi finalnom preradom drveta. Firma posluje već četiri decenije i dobitnik je mnogih priznanja“ – kazala je u ime te kompanije Amina Dedeić Kurtagić.

Nekada malo porodično preduzeće, a danas kompanija koja zapošljava na desetine radnika. Iako su počeli sa preradom drveta danas u jednom od najljepših rožajskih mjesta, izletištu Crnja, imaju etno selo, prvo izgrađeno u toj opštini.

„Ovaj kompleks je inspirisan jednom iskrenom i čistom emocijom i nostalgijom za svojim rodnim krajem. Osnivač ovog preduzeća, Moamer Dedeić je htio da bar djelić svog zavičaja prenese ovdje i pokaže svima koji budu dolazili po čemu smo mi to prepoznaljivi“- kazala je Dedeić Kurtagić.

Izgradnju etno-sela koje se nalazi na putu prema planini Hajla finansijski je podržao Investiciono-razvojni fond, koji godinama daje značajan doprinos razvoju crnogorske ekonomije.

„Aplicirali smo kod IRF-a za kredit i moram da pohvalim kancelariju u Bijelom Polju sa kojima smo ostvarili jako dobru saradnju. Aplikacija nije bila uopšte zahtjevna, pa smo odogovor da je kredit odobren dobili brzo i krenuli u realizaciju“ – kazala je Amina.

Dedeić Kurtagić isitče da u narednom periodu planiraju nove investicije, a ukoliko im bude potrebna finansisjka podrška, planiraju ponovo da se obrate Investiciono-razvojnom fondu.

„Ostavili su jako lijep utisak na nas tako da saradnju sa njima uvijek možemo produžiti“, zaključila je Dedeić Kurtagić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *