Wiener Städtische životno osiguranje doniralo dvorišni mobilijar vaspitnoj jedinici Jelena Ćetković 1

Dodajte komentar

U vrtiću Jelena Ćetković 1 na Starom aerodromu organizovan je Social Active Day povodom obilježavanja donacije koju je kompanija Wiener Städtische životno osiguranje a.d. Podgorica uručila ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi. Donacija je obuhvatila obnovu dvorišnog inventara, klackalice, ljuljaške, postavljanje eko dasaka na voziću za igru, postavljanje eko klupa i eko kanti za otpatke…

“Ovo je još jedan mali primjer kako u saradnji privatnog sektora i društvene zajednice može da se napravi jedna velika stvar. Ovom prilikom djeci kreiramo jedan prostor za sigurniju i zabavnu igru, ali i učenje,” kazao je izvršni direktor Wiener Städtische životnog osiguranja, Andrija Pešić.

Značaju i društvenoj odgovornosti ove aktivnosti, doprinosi i činjenica da je donirani inventor napravljen od eko-daske. Ovo je prvi put da se ta vrsta materijala koristi za ljuljaške i podlogu za vozić u sličnoj akciji i dodatno govori o ekološkoj osviještenosti donatora.

Osim donacije, Pešić i njegove kolege iz Wiener Städtische životnog osiguranja pružili su značajnu podršku vrtiću tako što su već postojeći inventar koji uključuje ljuljašku, klackalicu,  vozić i tobogan prefarbali, obnovili i osvježili kako bi i on bio sastavni dio ugodnog boravka djece u vrtiću Jelena Ćetković 1.

Veliku zahvalnost što su predstavnici Wiener Städtische koji su u saradni sa fondacijom Čini dobro pomogli adaptaciji i obnovi vrtića čija gradnja datira iz 70-ih godina prošlog vijeka, izrazila je i koordinatorka vaspitne jedinice Jelena Ćetković 1, Marija Rovčanin.

“Ovaj prvi korak koji su napravili iz Wiener Städtische u vidu popravke mobilijara, farbanja i popravljanja ograde i donacije klupa i kanti  napravljenih od eko daske kaja se dobija procesom reciklaže plastike je zaista velika stvar, jer se nadam da će biti indikacija i drugim subjektima iz društva da se uključe u akciju i da nam pomognu, jer je za nas to nešto što je od presudnog značaja kako bismo doprinijeli kvalitetnom razvoju djece,” kazala je Rovčanin.

Dodaje da ovakva kvalitetna saradnja i dobra volja Wiener Städtische da pruže pomoć, pogotovo kada su u pitanju važne svrhe, mogu biti uzor djeci da i ona jednog dana postanu odgovorni članovi zajednice.

“Ovakva saradnja nam je veoma značajna. Inače, saradnja sa lokalnom zajednicom u našoj vaspitnoj jedinici i uopšte u predškolskoj ustanovi Đina Vrbica jeste nešto što praktikujemo. Na taj način i djeci stvaramo svijest koliko je saradnja sa lokalnom zajednicom, čiji će biti članovi u budućnosti, zaista važna,” podvukla je Rovčanin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *