Kvalitetna crnogorska vina i sjajni nastup Marka Louisa obilježili četvrti Podgorički salon vina

Dodajte komentar

Četvrti Podgorički salon vina održan je juče i to na novoj lokaciji, u atrijumu The Capital Plaza centra. Riječ je o jedinstvenom događaju posvećenom promociji vina i vinske kulture u Podgorici, a kojeg organizuju Dragutin Kontić i Bojana Minić ispred projekta ”Salon Vina” u partnerstvu sa Glavnim gradom, Turističkom organizacijom Podgorice, hotelom CUE i The Capital Plaza centrom.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Salona vina, organizatori su se obratili prisutnima i istakli značaj organizacije događaja koji širu javnost upoznaju sa bogatom eno ponudom Crne Gore.

“Ovdje imamo veliki broj crnogorskih vinarija, od Podgorice, pa sve do sunčanog Ulcinja. Sve te vinarije i mali i veći vinari imaju sjajna vina koja zaista zaslužuju da budu predstavljena na ovom, ali i drugim događajima širom Crne Gore, pa tako i u inostranstvu.,” kazala je Bojana Minić.

Salon je ugostio oko 20 ugostitelja iz restorana i hotela iz Podgorice i sa primorja, koji su se bolje upoznali sa proizvodima domaćih vinarija, razmijenili kontakte i ostvarili uslove za dalju saradnju.

“Za lokalne vinare je izuzetno važno da imaju priliku da na što više mjesta u toku godine mogu da pokažu sve ono što su proizveli, da ljudi mogu da probaju, poruče i da prosto naprave neke nove poslovne kontakte,” poručio je Dragutin Kontić.

Pri organizaciji ovog događaja, ali i u zajedničkoj misiji da popularizuju vinsku kulturu Podgorice, Kontić ističe veliku podršku Glavnog grada i Turističke organizacije Podgorice koji su prepoznali vrijednost ove manifestacije od njenog samog začetka.

“Vino i vinogradarstvo predstavljaju jedan od najznačajnijih segmenata u turističkoj ponudi Glavnog grada, interesovanje za vinski turizam sve više raste, a Podgorica se sve više i više pozicionira na evropskoj mapi vinskih destinacija. Podgorički Salon vina sve više dobija na značaju jer je ovo jedinstvena prilika da se proizvođači vina sa teritorije Glavnog grada okupe na jednom mjestu i zajedno izlažu svoje vinske proizvode,” istakla je direktorica Turističke organizacije Podgorice, Irena Rogošić.

Mnogobrojni posjetioci su od 17h do 21h mogli da uživaju u degustaciji izuzetnih vinskih, ali i drugih domaćih proizvoda izloženih na štandovima dvadesetak proizvođača vina sa teritorije glavnog grada. Među izlagačima se našao i Sava Ivanović koji je predstavio porodičnu vinariju Ivanović, te osim kvalitetnih crvenih vina prezentovao domaće maslinovo ulje i rakiju.

“Organizacija Salona vina je uvijek lijepa, imamo značajan broj gostiju koje možemo upoznati sa našim vinima, Cilj je da održimo tradiciju koju imamo u Doljanima i da predstavimo Crnu Goru, kao jedan region koji je dobar za proizvodnju crvenih vina,” ispričao je Ivanović.

Na salonu su gosti kako iz Crne Gore, tako iz regioan i svijeta mogli da probaju i jedinstvena crnogorska vina kojih nema na drugim tržištima.

“Naša vinarija radi vina samo od autohtonih crnogorskih sorti. Izloženo je bijelo vino od sorte Žižak, jedne izuzetno rijetke sorte za koju sam siguran da će u narednih deset godina biti regionalni hit. Druga sorta je rozo grožđe od koga se pravi rozo vino,” objasnio je Vladimir Nikaljević iz NVO Naše vino.

Osim u degustaciji vina i sjajnom ambijentu, posjetioci su uživali i u kvalitetnom muzičkom programu. Salon Vina karakteriše uvijek dobar provod, a da afterparty i ovog puta bude nezaboravan pobrinuo se talentovani muzičar, Marko Louis.

“Napravili smo statistiku da se u Podgorici moraju desiti barem dva moja koncerta godišnje. Mnogo mi je drago da smo dobili poziv za Salon vina, jako smo zagrijani jer znam da je ovdje moja publika, da znaju moje pjesme i već u startu znam da će biti dobro, a meni je izazov da bude još bolje,” izjavio harizmatični pjevač pred početak nastupa.

Publika je uglas pjevala hitove izuzetnog Marka Louisa, a sjajne reakcije je pokazala i na pjevačev novi singl “Ja sam želeo”.

Nakon uspješnog održavanja još jednog izdanja Salona vina, kvalitetan manifestacioni program u glavnom gradu se nastavlja i u narednom periodu zahvaljujući predanom radu TO Podgorica.

“U narednom periodu očekuje nas još jedna slična manifestacija Veče vina i koštanja, tu su i naše dvije tradicionalne manifestacije Biramo najbolje u turizmu i ugostiteljstvu i Podgorička noć, u istom ovom duhu. A Turistička organizacija Podgorice će nastaviti sa manifestacijom Tradicija ukusa sa ciljem isticanja i uvezivanja vinske i gastronomske ponude, narodnog melosa i kulturno istorijskog nasljeđa našeg grada,” najavila je direktorica TO Podgorice, Irena Rogošić.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *