Pad profita banke Morgan Stanley za devet odsto u trećem kvartalu

Dodajte komentar

Banka Morgan Stanley prijavila je pad profita od devet procenata u trećem kvartalu, jer je sporiji rast njenog ogromnog poslovanja za upravljanje bogatstvom bio praćen padom prihoda u investicionom bankarstvu i trgovanju.

Banka je u sredu prijavila neto profit od 2,4 milijarde dolara u trećem tromesečju, što je pad sa 2,6 milijardi dolara u istom periodu prošle godine. To je nešto manje od procjena analitičara koji su prognozirali prihod od 2,3 milijarde dolara, prenosi Financial Times.

Neto prihod banke Morgan Stanley za tri mjeseca od juna do septembra iznosio je 13,3 milijarde dolara, a to je za dva odsto više u odnosu na 13 milijardi dolara prošle godine. Izvršni direktor banke Džejms Gorman (James Gorman) ocenio je da je kompanija ostvarila „solidne rezultate“ u trećem kvartalu.

Gorman planira da se povuče sa direktorske pozicije sredinom sljedeće godine i očekuje se da će on izabrati svog nasljednika među trojicom kandidata koji vode jednu od tri jedinice banke, odeljenja za upravljanje bogatstvom, odeljenja za institucionalne hartije od vrijednosti i odjeljenja za investicije.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *