Protesti ili penzije od 450 eura

Dodajte komentar

Penzioneri Podgorice smatraju da je povećanje penzija za pet odsto nedovoljno za najstariju populaciju. Oni traže povećanje penzija, odnosno minimalnu penziju od 450 eura, ili izlaze na proteste.

“Šta su penzije od 280 eura ili nešto više? Socijala i sramota za ovo društvo, odnosno izrugivanje ovoj populaciji. Zar odobreno povećanje penzija od pet odsto na ovako niske penzije može da pomogne penzionerima da prežive u ovoj nezapamćenoj skupoći, sa dva eura na dan koliko im preostane posle svih odbitaka, a još ako je podstanar, tek se onda postavlja pitanje kako da prebrode sve ove golgote, i je li naše društvo ostalo bez humanosti sa ovim siromaštvom i nepravdom i sve je više dotaklo samo dno i bliže situaciji kao u nekim zemljama Afrike, gdje građani po ulicamaumiru od gladi”, naveli su penzioneri Podgorice u saopštenju.

Pitali su zar je malo bilo 30 godina robovanja i beznađa pod odnarođenom vlašću, koja je gledala svoj interes, a penzioneri su stezali kaiš ili im je pred neke izbore bačena poneka mrvica d a u tole glad, odnosno povećavane penzije, ako su se one tolike kakve su bile mogle tako i zvati.

“Nije da penzioneri danas ne cijene to što je nova vlast poslije 30.8.2020. godine mnogo više obratila pažnje na ovu populaciju, ali to nije dovoljno da bi se prebrodila ova kriza i mnogi penzioneri pristojnije živjeli sa ovako malim penzijama, a takvih je više ili najviše tri četvrtine. Zato penzioneri Podgorice apeluju na sve penzionere Crne Gore da pokažu veću međusobnu solidarnost i svim dozvoljenim aktivnim mjerama kroz institucije sistema, ako treba i putem protesta, izbore se za veće penzije i bolji položaj u društvu”, poručili su oni.

Naveli su da ako novca ima za neke luksuze i putešestvija birokratije o trošku građana po svijetu, onda ga mora biti i za najstariju populaciju koja je svoje penzije zaradila i odradila, a ne dobija onoliko koliko bi trebalo od ovog društva.

“Svjedoci smo da mnogi subjekti koji imaju pristojne plate traže povećanje istih, pa zašto penzioneri koji su u mnogo težoj situaciji da ne traže veće penzije, a ne kao do sada da trpe, ćute i gledaju sopstvenu propast”, poručuju penzioneri Podgorice.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *