Svečanost povodom otvaranja novih prostorija Wiener Städtische osiguranja

Dodajte komentar

Večeras je upriličeno svečano otvaranje novih poslovnih prostorija kompanije WIENER STADTISCHE Životno osiguranje Crna Gora u ulici Arsenija Boljevića 2A, na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Podgorici. Na svečanosti se svim prisutnima obratio izvršni direktor Wiener Stadtische životnog osiguranja, Andrija Pešić.

“Mi jesmo najveća osiguravajuća grupa u Centralnoj-istočnoj Evropi, imamo apsolutno veliko iskustvo i tradiciju, ali i velike ambicije za rast u narednom periodu, mi smo tu da te ambicije pratimo i pokušavamo da ostvarimo. Zahvalio bih se svim kolegama iz mog tima, kompanije WIENER STADTISCHE Životno osiguranje koji su jedan mnogo zahtjevan process preseljenja odradili u najkraćem mogućem roku i onako kako smo planirali nekoliko mjeseci unazad. Apsolutno nije bilo nikakve stanke u tom procesu i čak smo nekoliko dana prije nego što smo planirali došli u nove prostorije,” ispričao je Pešić.

Dodao je da nove prostorije sa mnogo aspekata znače jednu stabilnu i dobru platformu za naredne korake u razvoju ove kompanije.

“Ovo je samo jedan korak kako ćemo lakše u budućnosti da ostvarujemo svoje rezultate, da ostvarujemo pomak na tržištu, da ostvarujemo 10 miliona premije, da budemo bliži prodajnim partnerima, da budemo bliži našim klijentima, da produbimo dodatno produktivnost i kreativnost svih naših kolega iz kompanije. Zato smo mi prvog septembra došli u nove prostorije, zato ste i vi večeras ovdje,” poručio je Pešić.

O velikom značaju ove kompanije i njenom proširenju govorili su i  Peter Hofinger, član Upravnog odbora Vienna Insurance Group i Marko Ivanović, predsjednik Savjeta Agencije za nadzor osiguranja Crne Gore.

Mnogobrojne zvanice koje su prisustvovale ovoj svečanosti uživali su u muzici poznata crnogorska pop pjevačica, Nine Žižić, koja je svojevremeno predstavljala našu zemlju na izboru za pjesmu Evrovizije.

Podsjećamo kompanija WIENER STADTISCHE Životno osiguranje Crna Gora, najmlađa na tržištu životnog osiguranja u Crnoj Gori, osnovana je kao greenfield investicija 2010. godine i trenutno je jedina koja se bavi isključivo životnim osiguranjem. Za kratko vrijeme uspjeli su da preuzmu lidersko mjesto u dijelu životnih osiguranja po pitanju bruto fakturisane premije. Na kraju avgusta 2023. godine imali su fakturisanu premiju u iznosu od 5.159.919 eura, što čini preko 36 odsto tržišta životnih osiguranja u Crnoj Gori. Dobitak prije oporezivanja, za prvih osam mjeseci 2023. Godine, iznosio je 647.922€. Osiguravajuća kuća WIENER STADTISCHE Životno osiguranje je prepoznata po savremenim proizvodima, jedinstvenim na tržištu, po kvalitetnom servisu, saradnji sa najvećim bankama u Crnoj Gori i aktuelnim projektima digitalizacije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *