IRF će ponedeljak predstaviti projekat “Women on boards”

Dodajte komentar

Investiciono-razvojni fond (IRF) će, u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, u ponedeljak predstaviti projekat “Women on Boards”, program razvoja liderki za pozicije odlučivanja u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno, cilj projekta je da crnogorski poslovni ambijent pripremi za predstojeće izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima kojima se predviđa najmanje 40% mjesta u odborima direktora za žene, odnosno najmanje 33% svih izvršnih i neizvršnih direktora do jula 2026. u skladu sa Direktivom EU.

– U prvoj godini implementacije 20 žena iz javnog i privatnog sektora, selektovanih po osnovu javnog poziva, kroz intenzivne obuke i radionice imaće mogućnost da razviju nova znanja i vještine. Program edukacije se realizuje u saradnji sa PwC a predavači su renomirani stručnjaci iz regiona i Evrope. Program će polaznicama omogućiti veću vidljivost i umrežavanje sa drugim liderkama na najvišim rukovodećim pozicijama – navodi se u saopštenju.

O programu koji je usmjeren na jačanje ekonomije i pripremu poslovnog ambijenta za snažniji i inkluzivan ekonomski razvoj Crne Gore, govoriće Irena Radović, izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda i Remon Zakaria, šef Kancelarije Evropske banke u Crnoj Gori (EBRD). Program je podržao Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović.

– Program “Women on boards” po prvi put se implementira u Crnoj Gori. Cilj je razvoj kadra i stvaranje mogućnosti za veće uključivanje žena na pozicije ekonomskog odlučivanja, u kontekstu usklađivanja naše legislative s pravnim okvirom EU i implementacije obavezujućih ESG standarda od strane crnogorskih kompanija – zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *