Vektra Montenegro prodala nekretnine u Podgorici i Baru za deset miliona eura

Dodajte komentar

Kompanija Easy drive Aleksandra Mijajlovića, koja se prema podacima CRPS bavi iznajmljivanjem i lizingom vozila, kupila je deset miliona eura vrijednu imovinu bivše kompanije Dragana Brkovića Vektre Montenegro u stečaju – potvrdio je Pobjedi stečajni upravnik Radojica Grba.

Tako je, kako je naveo Grba, Easy drive postao vlasnik 20 hiljada kvadrata urbanizovanog zemljišta uz devet hiljada kvadrata zelene površine i dva objekta na prostoru bivše fabrike Titeks vrijednosti devet miliona eura i poslovnog prostora u Baru vrijednog 585 hiljada eura.

Novim oglasom Grba na prodaju nudi zemljište i objekte u Budvi za 7,5 miliona eura, pašnjak u Donjoj Gorici u Podgorici za 1,69 miliona eura, te poslovnu zgrada u Pljevljima uz zemljište preko 200 hiljada kvadrata za 1,9 miliona. Neplodno zemljište sa ruševinama starog objekta nudi se za 130 hiljada eura. Sva imovina se može kupiti pojedinačno, a rok za dostavljanje ponuda je 24. oktobar, koje će biti otvorene dan kasnije u Privrednom sudu.

Stečaj u Vektri Montenegro otvoren je početkom 2021. godine, a od preko 284 miliona eura prijavljenih potraživanja, Grba je osporio 77,6 miliona. U prvom isplatnom redu priznato je 635 hiljada eura, a u trećem 35,5 miliona eura. Ostalo potražuju razlučni povjerioci NLB Interfinans, Uprava prihoda, OTP banka i CKB. Brković je izjavio namjeru da preda plan reorganizacije, ali mu je sud zbog isteka zakonskog roka, to onemogućio što su potvrdile i više instance.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *