Traže povezivanje 84 mjeseca radnog staža

Dodajte komentar

Bivši radnici “Radoja Dakića juče su protestovali ispred Fonda PIO zbog nepovezanog radnog staža. Kako je kazao predstavnik bivših radnika “Radoja Dakića Milan Vukčević, protest su preselili tamo jer premijer i predsjednik države nijesu u zemlji, a predsjednika Skupštine nema.

-Danas smo kao mjesto okupljanja izabrali prostor ispred Fonda PIO jer nijesu povezana 84 mjeseca radnog staža za većinu bivših radnika jer nisu isplaćeni doprinosi firme čiji je osnivač Vlada, a većinski vlasnik država, po osnovu dosad naplaćenih potraživanja. Budući da nismo u prilici da se obratimo ni predsjedniku Vlade ni predsjedniku države jer nisu tu, a predsjed-
nika Skupštine nema, na civilizovan načinustali smo protiv nepravde. Režim je do sadaupravljao, kontrolisao i oblikovao problem “Radoja Dakića, pa je od jednog problema napravljeno 10 jer je sistem zakazao i urušile su se institucije rekao je Vukčević.

On je najavio da će otvoriti pitanja sprovođenja “punoljetnih pravosnažnih sudskih odluka za neto lične prevoze i tople obroke koji su se “ohladili” od1997.
-Tada su plate zarađene, a presude su bile 2005. godine. Kašnjenje je ugrozilo prava i pravnu sigurnost, pa je nastupila materijalna i namaterijalna šteta, što je konstatovao i Evropski sud za ljudska prava, kao i Ustavni sud. Troškovi suđenja naplaćeni su od prodaje imovine prije isplate plata radnicima, pa ispade da troškove plaća onaj ko je dobio spor, a to su radnici “Radoja Dakića, jer su advokati isplaćeni la osnovu prodaje imovine koja je planirana za isp latu ličnih dohodaka rekao je Vukčević.

Istakao je da neisplaćeni doprinosi utiču na iznos penzije, tako da Fond PIO nije prijavio svoja potraživanja od 14,04 odsto u stečajnom postupku.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *