Nakon godina u stečaju, prodaje se imovina JP Robne rezerve RS

Dodajte komentar

Javno preduzeće “Robne rezerve Republike Srpske”, koje je otišlo u stečaj, rasprodaje imovinu.

Preduzeće prodaje nekretninu u Bileći ukupne površine 8.145 metara kvadratnih. Nekretninu čine poslovna zgrada površine 1.861 m2, pomoćni objekat površine 160 m2, te zemljište uz objekat koje je uređeno i asfaltirano površine 6.124 m2.

Ukupno procijenjena vrijednost zemljišta i objekata sa pratećim sadržajem iznosi 547.801 konvertibilnih maraka, a utvrđena je na bazi procjene tržišne vrijednosti nekretnina prema nalazu stalnog sudskog vještaka.

Prodaja imovine obaviće se putem usmenog javnog nadmetanja – licitacije, 20. oktobra u 13 sati u zgradi Okružnog privrednog suda u Banjaluci. Imovina se na licitaciji ne može prodati ispod 50 odsto procijenjene vrijednosti, odnosno 273.900 konvertibilnih maraka.

Inače, Robne rezerve RS otišle su u stečaj još prije nekoliko godina. Jedan od razloga zbog bili su ugovori sa firmom “Farmland” na osnovu kojih je RS ovoj farmi povjerila na čuvanje junice i tone žitarica. Procijenjeno je i da samo ukupna osnovna potraživanja od “Farmlanda” iznose oko 20 miliona maraka.

Nakon što su Robne rezerve otišle u stečaj, Ministarstvo trgovine i turizma RS plaća privatnim firmama za čuvanje hrane kupljene u interventnim nabavkama.

Akta.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *