Kina će sarađivati sa članovima G77 na otvaranju novog poglavlja u saradnji

Dodajte komentar

Li Si, član Stalnog odbora Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), rekao je da je Kina spremna da sarađuje sa članovima grupe 77 (G77) kako bi otvorila novo poglavlje u saradnji.

Li je iznio ove primjedbe tokom učešća na samitu Grupe 77 plus Kina u Havani na Kubi kao specijalni predstavnik predsjednika Kine Si Đinpinga.

Li je takođe izrazio spremnost Kine da sarađuje sa članovima G77 na stvaranju globalne zajednice južnih zemalja sa zajedničkom budućnošću i ulasku u novu eru opšteg razvoja.

“Međutim, jednostranost i hegemonizam istovremeno postaju neobuzdani, neke zemlje pribjegavaju praksi kao što su jednostrane sankcije, razdvajanje i kršenje proizvodnih lanaca i lanaca snabdijevanja, što ozbiljno podriva zakonska prava i interese zemalja u razvoju i naš prostor za razvoj“, rekao je Li.

Li je rekao da će Kina nastaviti da održava bliske veze i saradnju sa članovima G77 u cilju optimizacije raspodjele resursa na razvojne ciljeve, produbljivanja saradnje Jug-Jug, obezbijeđivanja efikasne upotrebe Inicijative Pojas i put, Globalne razvojne inicijative i drugih inicijativa, zatvaranja razvojnog jaza i rješavanja problema tokom procesa razvoja.

Media Biro

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *