EF organizator 13. interkatedarskog skupa “Izazovi menadžmenta, marketinga i preduzetništva u uslovima razvoja vještačke inteligencije”

Dodajte komentar

Katedre za menadžment i marketing Ekonomskog fakluteta organizoator je ovogodišnjeg 13. intekatedarskog skupa katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing pod nazivom “Izazovi menadžmenta, marketinga i preduzetništva u uslovima razvoja vještačke inteligencije”, navljeno je iz te visokoškolske institucije.

Skup će biti svečano otvoren u četvrtak, 21. septembra u Plavoj sali rektorata Univerziteta Crne Gore (Cetinjska 2) u 16.30 sati.

“Više od 90 predstavnika akademskog osoblja katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing iz cijele Jugoistočne Evrope, posebno iz zemalja Zapadnog Balkana učesnici su ovog interkatedarskog skupa koji se tradicionalno održava već 13 godina stvarajući jedinstvenu priliku za razmjenu ideja i upoznavanje sa najnovijim trendovima u predmetnim oblastima. Skup predstavlja i snažnu platformu za saradnju među učesnicima i fakultetima sa kojih oni dolaze, kao i povezivanje lokalnih biznis zajednica”, istakli su sa Ekonomkog fakulteta.

Na otvaranju će govoriti dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Mijat Jocović i rukovodilac Katedre za menadžment i marketing na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore prof. dr Boban Melović.

Uvodna izlaganja imaće neka od najvećih imena iz domena marketinga i menadžmenta:

Prof. dr Isak Adižes, Adižes Institute, Santa Barbara, California, “Vještačka inteligencija i moderni menadžment i marketing” (online),

Prof. dr Jurica Pavičić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Zagrebu i redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, “Izazovi menadžmenta obrazovanja u uslovima razvoja vještačke inteligencije”,

Prof. dr Milorad Novićević, University of Mississippi, USA, “Vještačka inteligencija kroz prizmu etike”.

Po završetku uvodnih izlaganja, za 17.30 je predviđena prva panel diskusija “Uloga IT industrije u funkciji unapređenja konkurentnosti: vještačka inteligencija kao realnost poslovne ekonomije” na kojoj će učesnici biti:

Miloš Milošević, CEO, Fleka

Branimir Bukilić, CEO, Data Design

Tarik Zaimović, CEO, ICT Cortex

Anton Jurovicki, Co- Founder, Coinis

Moderator: prof. dr Vujica Lazović, Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore

“Intekatedarski skup katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing Jugoistočne Evrope je skup koji se već 13 godina uzastopno održava, a učesnici su predstavnici akademskog osoblja Katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing iz cijele Jugoistočne Evrope, posebno iz zemalja Zapadnog Balkana. To je prilika za razmjenu ideja, upoznavanje sa najnovijim trendovima u predmetnim oblastima, i snažna platforma za saradnju među učesnicima skupa i fakultetima regiona sa kojim učesnici dolaze”, podsjećaju organizatori.

Podršku u organizaciji događaja akademskoj zajednici su pružili Privredna komora Crne Gore i ICT Cortex.

Detaljnu agendu 13. intekatedarskog skupa katedri za menadžment, organizaciju, preduzetništvo i marketing možete pronaći na OVOM LINKU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *