Ryanair obustavlja i četvrtu liniju iz Podgorice

Dodajte komentar

Niskotarifni avio-prevoznik Ryanair obustaviće letove između aerodroma Šarlroa i Podgorica od 5. novembra, što će biti četvrta linija koju će ova avio-kompanija iz crnogorskog glavnog grada ukinuti ove zimske sezone.

Ranije je saopšteno da će krajem oktobra biti obustavljene i usluge iz Podgorice za Zagreb, Barselonu i Mančester, piše exyuaviation.com

Ryanair je ranije saopštio da su zbog odluke Aerodroma Podgorica da poveća svoje naknade, primorani da obustave neke letove iz Podgorice ove zime.

“Povećanje takse čini Aerodrom Podgorica potpuno nekonkurentnim u poređenju sa drugim evropskim aerodromima koji smanjuju svoje naknade kako bi stimulisali oporavak i rast saobraćaja. To će imati štetan uticaj na povezanost, turizam i ekonomiju Crne Gore”, navode iz Ryanaira.

Ovaj prevoznik je prošle godine bio najprometniji niskotarifni prevoznik u Crnoj Gori sa 249.959 putnika na letovima za i iz Podgorice. Ova cifra predstavlja povećanje za više od 200 odsto u odnosu na 2021. i povećanje od 30,8% u odnosu na pretpandemijsku 2019. Njegov prosječni godišnji faktor popunjenosti kabine u Podgorici prošle godine iznosio je 82,3 odsto.

Tokom 2022. godine, avio-prevoznik je prevezao 32.576 putnika na svojoj liniji između briselskog aerodroma Šarlroa, što je bila prva linija koju je pokrenuo za Crnu Goru još 2013. godine.

Ove zime Ryanair će održavati letove iz Podgorice za samo četiri destinacije – Berlin, Gdanjsk, Krakov i London Stansted. Na tržište je plasirao 79.108 sjedišta, što je 32,5 odsto manje u odnosu na prethodnu zimu.

Kao rezultat toga, Wizz Air će ove zime prestići Ryanair kao najvećeg crnogorskog niskotarifnog prevoznika, na osnovu kapaciteta, iako će tokom zimskog perioda i on obustaviti letove iz Podgorice za Rim (Fjumićino), London i Beč. Međutim, Iz Wizz Aira su saopštili da će rute biti obnovljene tokom ljetnje sezone 2024, koja počinje 31. marta sljedeće godine.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *