Zbog stečaja u Meljine kompleksu stopiran postupak pred Privrednim sudom

Dodajte komentar

Višegodišnji postupak protiv konzorcijuma Invest banke, Atlas banke, Atlas kapa i Specijalne bolnice za interne bolesti “Sveti Nikola”, kojim je tražen raskid ugovora o kupovini bolnice Meljine, prekinut je zbog nedavnog stečaja koji je uveden u kompaniju Meljine kompleks.

Bolnicu su kupili 2009. godine za 25 miliona eura i to obveznicama koje je prethodno Atlas grupa kupila od države za 35 centi. Prilikom kupovine računata im je nominalna vrijednost od po jednog eura.

Ovaj postupak država je pokrenula prije sedam godina, a raskid ugovora inicirala je hercegnovska opština navodeći da kompanije Duška Kneževića nijesu investirale ugovorenih 119 miliona eura.

Postupak je u više navrata prekidan zbog stečajeva uvedenih u gotovo svaku članicu konzorcijuma, a predmet je nakon penzionisanja sutkinje Milice Popović dodijeljen Radmili Perović, koja je juče prekidajući postupak navela da će biti nastavljen kada se steknu zakonski uslovi. Na snazi je privremena mjera kojom je zabranjeno raspolaganje, otuđenje i opterećenje imovine.

Prošle godine je Kneževićev Atlas kap tužio Vladu tražeći naknadu kupoprodajne cijene od 25 miliona i izmaklu dobit. Pred međunarodnom arbitražom Knežević protiv Crne Gore vodi spor težak pola milijarde.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *