Monteput: Tender za benzinske pumpe na auto-putu ovog mjeseca, koncesija na 25 godina

Dodajte komentar

Tender za izgradnju dvije benzinske pumpe s pratećim sadržajima biće raspisan ovog mjeseca kako je ranije najavljeno i neće biti nikakvih kašnjenja, zvanično je juče rečeno “Vijestima” u Monteputu.

Monteput je pripremio kompletnu dokumentaciju o postupku davanja u dugoročni zakup državne imovine u katastarskoj opštini Mrke/Glavni Grad koju je Vlada juče na sjednici razmotrila pod tačkom “interno”.

Budući koncesionar dobiće u dugoročni zakup i državnu imovinu na period od 25 godina.

Na pitanje premijera Dritana Abazovića zašto je dokument pod tačkom “interno”, državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) Admir Šahmanović je objasnio da u dokumentu imaju neki povjerljivi podaci u vezi sa tenderskom procedurom.

Iz Monteputa “Vijestima” je juče zvanično rečeno da je Detaljnim prostornim planom (DPP) auto-puta na prioritetnoj dionici auto-puta Bar – Boljare, Smokovac – Mateševo, predviđena izgradnja dvije benzinske stanice sa pratećim sadržajima.

“Kompanija Monteput je pripremila svu neophodnu dokumentaciju za objavljivanje tendera za izbor ponuđača koji će izgraditi benzinsku pumpu i dostavila Vladi na razmatranje i davanje saglasnosti. Svaki tender ima specifičnu i zakonom predviđenu dokumentaciju koju ponuđači moraju dostaviti. Šta će sve biti potrebno da ponuđači dostave u ponudi, biće jasno definisano u samom tenderu. Nažalost, u ovom trenutku, ne možemo pružiti detalje tendera prije nego što zvanično bude objavljen. Prema zakonom predviđenoj proceduri, sva potrebna dokumentacija je dostavljena, preko resornog ministarstva, Vladi na razmatranje. Nakon što Vlada da potrebnu saglasnost Monteput će raspisati tender. To je standardni proces i dio uobičajene administrativne procedure, tako da će tender biti raspisan u septembru, kako je ranije najavljeno, bez ikakvih kašnjenja”, istakli su iz Monteputa.

Kako su pojasnili DPP-om na dijelu auto-puta na odmorištu Gornje Mrke predviđena je lokacija za izgradnju benzinske stanice sa pratećim sadržajima.

“Na toj lokaciji biće izgrađene dvije benzinske stanice, s desne i lijeve strane auto-puta. Kao što smo i ranije najavljivali, nakon izbora najpovoljnije ponude i zaključenja ugovora, u roku od godinu možemo očekivati da benzinska stanica, s pratećim sadržajima, bude otvorena. U ovoj fazi rano je govoriti o konkretnim datumima”, naveli su iz Monteputa.

Prema DPP-u auto-puta Bar – Boljare (dionica Smokovac – Mateševo) to će biti objekat maksimalne spratnosti P+1, koji će imati: veću javnu česmu i javni mokri čvor, u okviru benzinske stanice, službu prve pomoći i informacija sa službenim i javnim telefonom, prodavnicu rezervnih djelova i opreme, informativno-turistički punkt i kafe u zatvorenom prostoru sa terasom.

“Uz to, smještaj za osoblje kafea i pumpne stanice, svratište inspekcije, policije, kao i ostava materijala, alata i drugo, točiona mjesta i rezervoari, zelena površina i privremeno mjesto za odlaganje čvrstog otpada”, kazali su u Monteputu.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *