Dva miliona garancija za remont vozova

Dodajte komentar

Vlada je usvojila informaciju o zaključenju ugovora o garanciji za kreditni aranžman između Željezničkog prevoza (ŽPCG) i EUROFIME (Specijalizovana finansijska institucija za finansiranje nabavke i opravke voznih sredstava) u visini od dva miliona eura.

Taj novac će biti iskorišćen za potrebe urgentnog generalnog remonta voznih sredstava koja se koriste za željeznički putnički saobraćaj.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da je pravni osnov za davanje garancije od dva miliona Zakon o budžetu za 2023. godinu, dok je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) Admir Šahmanović rekao da se sa ovim novcem i zajedno sa aplikacijom za rekonstrukciju pruge od Podgorice do Bara stvaraju uslovi za unapređenje uslova rada u toj oblasti.

Druga rata zarada za penzionere FEP Plužine

Vlada je usvojila i informaciju o potrebi rješavanja neisplaćenih zarada nekadašnjih radnika, kao i penzionera Fabrike elektroda “Piva” Plužine, druga rata.

Potpredsjednik Vlade Vladimir Joković kazao je da im se dugovalo 27 plata, a da dobro zna kroz šta su prošli.

Ispravljamo nepravde iz prošlosti. Ostalo je još i za KAP i vjerujem da će se riješiti potraživanja radnika koji su žrtve tranzicije. Radnicima KAP-a nije uplaćen beneficirani radni staž. Definitivno smo pokazali da smo radili više nego sve vlade po pitanju ispravljanja nepravdi prema žrtvama tranzicije rekao je Joković.

Usvojen je i predlog urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju objekata za proizvodnju električne energije iz obnovljivih resursa solarne elektrane za četiri firme.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *