Hrvatska: Vlada naložila trgovcima da vrate cijene na nivo od decembra prošle godine

Dodajte komentar

Ministarstvo ekonomije i održivog razvoja tražiće od velikih trgovaca da vrate veći dio cijena za neke od 360 namirnica iz osnovne korpe koji se nalaze u aplikaciji Kretanje cijena, i to na one nivoe koje su bile 31. prosinca prošle godine.

Predstavnici 10 najvećih trgovaca u Hrvatskoj, od Konzuma, preko Lidla, Kauflanda, Spara i Tommyja, pozvani su danas ujutro na sastanak u Ministarstvo.

Sagovornici bliski Vladi nisu rekli šta će se dogoditi ako trgovci ne pristanu na ovaj njihov zahtjev, već poručuju da imaju sve instrumente na raspolaganju, piše Jutarnji list.

A ti instrumenti mogu biti i proširivanje liste zamrznutih proizvoda, na kojoj se sada nalazi osam namirnica, ali, govore sagovornici lista, to može biti i zamrzavanje cijena za 100 najprodavanijih proizvoda, kao i vraćanje cijena na neki raniji datum od prošle godine.

Razgovori s trgovcima će se odvijati pojedinačno, piše Jutarnji list, a potpredsjednik Vlade Oleg butković kazao je da je u nekim preliminarnim razgovorima jedan od 10 velikih trgovaca već izrazio spremnost da cijene vrati na nivo od 31. decembra prošle godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *