Srpska banka upozorila klijente: Prevara kruži društvenim mrežama

Dodajte komentar

Unicredit banka u Srbiji upozorila je sve svoje klijente i širu javnost da je u toku jedna od internet prevara u kojoj se spominje ime te banke, a kroz koju se građani pozivaju da ulože novčana sredstva kako bi stekli brzu zaradu.

„Internetom, prije svega društvenim mrežama, dijeli se određeni link i obavještenje koje sadrži neistinite informacije o navodnoj investicionoj platformi Unicredit banke, koja nudi brzu zaradu, zahtijevajući ulaganje novca. Unicredit banka Srbija obavještava sve da ne stoji iza takvih informacija i da je u pitanju prevara“, navela je banka.

Ova banka je, u cilju bezbjednosti, pozvala građane da ne učestvuju u pomenutim aktivnostima, niti da postupaju prema instrukcijama koje se navode u lažnim vijestima.

„Banka je preduzela sve korake u cilju sprečavanja daljih sličnih aktivnosti, a sve građane podsjeća da budu oprezni kada se od njih traže lični podaci putem društvenih mreža“, ističe se u saopštenju.

Kako bi se u najkraćem roku eliminisale prevarne akcije, banka je pozvala sve građane sve da uvijek prijave lažne naloge društvenim mrežama, kako bi bili uklonjeni.

N1 Beograd

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *