Privredna komora će učestvovati u trogodišnjem projektu ZeroC

Dodajte komentar

Privredna komora Crne Gore će učestvovati u realizaciji trogodišnjeg (15.1.2024-14.1.2027) ERASMUS+ projekta pod nazivom „Enhancing knowledge and skills at WB HEIs in preparation for zero carbon maritime transport and logistics society – ZeroC – Unapređenje znanja i vještina u visokom obrazovanju na ZB u pripremi za pomorski transport i logistiku bez emisija ugljenika – ZeroC “.

Ovaj projekt ima ambiciozan cilj – unapređenje znanja i vještina u pomorskim visokoškolskim ustanovama na Zapadnom Balkanu kako bi se pripremili za društvo s nultom emisijom ugljenika u sektoru pomorskog transporta i logistike. Projekat ZeroC će prvenstveno usmjeriti svoje napore ka obezbjeđivanju kompetentnih, industrijski orijentisanih, ljudskih resursa za pomorsku industriju u kontekstu dekarbonizacije i energetske efikasnosti.

Pored Privredne komore Crne Gore konzorcijum projekta čine: UCG/Pomorski fakultet Kotor, Tehnički univerzitet iz Hamburga, Nacionalni tehnički univerzitet iz Atine, Tehnički institut za logistiku iz Taranta u Italiji, kao i Univerztet Aleksandar Moisiju iz Drača (koordinator) i Univerzitet Ismail Ćemali iz Valone. Članovi konzorcijuma su i Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore, Direktorat za pomorski saobraćaj i Privredna komora Drača.

Ukupni budžet projekta ZeroC iznosi 846.992,00 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *