Intesa Sanpaolo prva u Evropi po odnosima s investitorima

Dodajte komentar

Intesa Sanpaolo potvrđena je kao prva u Evropi za odnose s institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima te za ESG (životna sredina, društveno i upravljanje) aspekte, prema ljestvici specijalizirane istraživačke firme Institutional Investor za 2023. godinu.

U evropskom bankarskom sektoru Carlo Messina je najbolji CEO već šestu godinu, otkako je prije osam godina uvedeno rangiranje koje uzima u obzir glasove i institucionalnih investitora i finansijskih analitičara.

Upravni odbor Intese Sanpaolo drugu godinu zaredom zauzeo je prvo mjesto među evropskim bankama na novoj rang listi uvedenoj prošle godine.

Stefano Del Punta je najbolji CFO već sedmu godinu; tim za odnose s investitorima, predvođen Marcom Delfrateom i Andreom Tamagninijem, šestu je godinu najbolje rangiran; Marco Delfrate prvi je na ljestvici stručnjaka za odnose s investitorima već šestu godinu; Intesa Sanpaolo takođe je četvrtu godinu prva za ESG aspekte među evropskim bankama.

Nagrade koje dodjeljuje Institutional Investor – koje se zasnivaju na širokoj anketi sprovedenoj među više od 1.600 institucionalnih investitora i finansijskih analitičara – naglašavaju snažno uvažavanje međunarodne zajednice za italijansku izvrsnost s međunarodnim pozivom i značajnim fokusom na održivost. Takođe prepoznaju kvalitet glavnog izvršnog direktora i menadžerskog tima Grupe, koje investitori i finansijski analitičari već dugo smatraju evropskim vrhom.

Institutional Investor je nezavisni pružalac usluga istraživanja koji posljednjih 50 godina uživa snažan ugled među institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima.

“Kontinuirano priznanje finansijske zajednice – što nas ponovno svrstava na vrh u Evropi – izvor je velikog ponosa za sve u Intesi Sanpaolo. Investitori i analitičari cijene našu sposobnost da pružimo snažne i održive rezultate i realizujemo inovativne projekte koji se pretvaraju u značajno stvaranje vrijednosti i distribuciju, zajedno s našom velikom osjetljivošću za pitanja ESG-a. Sve to zahvaljujući jasnoj viziji, vrlo snažnom i kohezivnom upravljačkom timu i predanosti naših 100.000 ljudi, kojima sam najdublje zahvalan. Vjerujemo da su transparentnost i odgovorna finansijska komunikacija vitalni dio kontinuiranog dijaloga sa svim našim dioničarima”, rekao je Carlo Messina, CEO Intese Sanpaolo.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *