Odlična popunjenost budvanskih hotela i u septembru, kongresni turizam produžava uspješnu sezonu

Dodajte komentar

Budva kao crnogorska metropola turizma nastavlja da bilježi sjajnu posjećenost i u septembru mjesecu. Šetališta i plaže su ispunjeni gostima sa svih strana svijeta. Sjajnim rezultatima postignutim tokom glavne turističke sezona, ali i dobrim najavama za postsezonu se mogu pohvaliti i hotelijeri.

“Hotelska grupa Budvanska rivijera je zadovoljna kako protiče glavna turistička, a na pragu smo i postsezone. Rezultati koje smo do sada ostvarili su zaista izvanredni, za prvih sedam mjeseci ove godine HG Budvanska rivijera je ostvarila za 94% veći prihod u odnosu na prošlu godinu, odnosno za 22% veći prihod u odnosu na 2019. godinu. Očekujemo prema najavama koje imamo i dobru postsezonu. U ovom periodu realizovaćemo nekoliko grupnih aranžmana u okviru naše MICE ponude po kojoj smo prepoznatljivi,” ispričala je PR menadžerka HG Budvanska rivijera, Jelena Kaluđerović.

Ističe da će u postsezonskom periodu u hotelima HG Budvanska rivijera boraviti najviše gostiju sa tržišta Francuske, Velike Britanije, zemalja Baltika, a tu će se naći i gosti iz Izraela, Egipta i naravno gosti iz regiona.

Dobru popunjenost hotela nije poremetio ni rast cijena od 10% do 15%, uzrokovan inflacijom i dešavanjima na tržištu.

“Trenutna popunjenost je izuzetno dobra, imamo zaista veliku potražnju u našim hotelima u Petrovcu, hotelima Palas i Castellastva, pa smo dio gostiju ipak morali da usmjerimo na naše turističko naselje u Budvi. Već ovih dana se održavaju brojni seminari i kongresi i sva ta dešavanja koja se vežu za MICE turizam. Ova sezona je premašila očekivanja koja smo imali na njenom početku, odnosno u onom periodu kada smo je planirali. Ove godine ćemo probiti tu dužinu trajanja sezone,” saopštila je Kaluđerović.

Odličnu postsezonu oblikovanu kongresnim i event turizmom očekuju i u hotelu Budva.

“Organizovani turizam je ove godine napravio veći pomak nego stihijski, individualni turizam, koji je bio zastupljen prošle godine. Trenutna popunjenost je jako dobra, samim tim što smo ušli u mjesec kada je popularna organizacija događaja, te je hotel usresređen na tu vrstu turizma. Dobre najave za postsezonu smo imali već početkom maja mjeseca, već tada smo imali rasprodan septembar,” kazao je zamjenik direktora hotela Budva i direktor prodaje, Mića Ivanović.

Ipak i hotel Budva se suočio sa neizbježnim problemima koje je donijela ova turistička sezona.

“Glavni problem na koji sada nailazimo je kako servisirati te goste i kako se izboriti sa nedostatkom radno osposobljenog kadra, s obzirom da nam je dosta radnika pošlo u škole. Dosta radnog kadra se baziralo upravo na studentima i srednjoškolcima,” dodao je Ivanović.

Uprkos ovakvim izazovima, hotelijeri su predani produženju turističke sezone, a tom cilju se približavaju zahvaljujući velikom broju seminara, internacionalnih konferencija i svih dešavanja koje podrazumijeva MICE turizam.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *