Damjanović predlaže: Strane diplomate u Crnoj Gori obavještavati o stanju javnih finansija

Dodajte komentar

Ministar finansija Aleksandar Damjanović predložio je da Vlada pripremi dokument kojim bi predstavnike međunarodne zajednice i predstavnike diplomatsko – konzularnih predstavništava informišu o stanju javnih finansija, da bi se, kako je rekao spriječili politički spinovi.

“Da bismo preduprijedili pokušaje da se kroz razne spinove, da se jednom broju predstavnika diplomatske mreže u Crnoj Gori serviraju potpuno netačne informacije i da se traži alibi za politička dešavanja u ovim stvarima… Zato smo mišljenja, da mi informacije koje zaprimamo u Vladi, iste proslijedimo i međunarodnim finansijskim institucijama, odnosno DKP”, rekao je Damjanović.

Odlazeći premijer Dritan Abazović rekao je da je 43. Vlada, Vlada koja je najmanje zadužila zemlju od obnove nezavisnosti.

“Ovako dobro stanje nismo imali zadnjih 15 godina, to su činjenice, sve ostalo može btii predmet politike i spinova. Servisiraju se sve obaveze, nastavićeno u tom pravcu i nemam ništa protiv da međunarodne partnere obavještavamo o stanju javnih finansija”, rekao je Abazović.

Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *