MERT uveo posebnu web stranicu za direktnu prijavu korupcije

Dodajte komentar

Na zvaničnom sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma nedavno je postavljena nova stranica Odjeljenja za integritet Prijavi korupciju! – Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, saopšteno je iz tog resora.

Kako su precizirali, na ovoj stranici, u preglednom i lako razumljivom formatu, zainteresovani mmogu pronaći informacije o oblastima kojima se odjeljenje bavi.

“To uključuje borbu protiv korupcije i svih oblika neetičkog i neprofesionalnog ponašanja među zaposlenima u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma. Na ovoj web stranici, takođe možete saznati više o pojmu korupcije na globalnom nivou, kako se ona javlja i kakve negativne posledice može imati na našu ekonomiju. Dodatno, pružene su informacije o tome kako novoformirano Odjeljenje za integritet (protiv korupcije) postupa sa prijavama, uključujući prijave od strane ‘zviždača’ i svih onih koji primjećuju korupciju u svom radnom okruženju ili među zaposlenima Ministarstva”, navodi se u informaciji.

Na navedenoj web stranici stoje detaljna objašnjenja kako neko može na raziličite načine da prijavi korupciju: putem preporučene pošte, elektronske pošte, usmenom izjavom koja se bilježi potpisuje ili anonimno. Na istoj stranici su i kontakt informacije sa zvaničnim brojevima telefona za istu svrhu.

Stranica je dostupna na crnogorskom i engleskom jeziku, kako bi se ispoštovali svi međunarodni standardi u ovoj oblasti.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *