Bankar.me 12 godina sa vama

Dodajte komentar

Vrijeme leti uz dinamičan svijet ekonomije i finansija, a danas obilježavamo posebnu prekretnicu za naš portal – naš 12. rođendan! Teško je povjerovati koliko smo daleko stigli od našeg početka, a sve to dugujemo vašoj podršci i entuzijazmu za teme kojima se bavimo.

Prvi tekst na portalu Bankar.me objavljen  je 4. septembra 2011. godine. Tema je bila globalna finansijska kriza i iz ove perspektive čini se kao da smo cijelo ovo vrijeme pisali i izvještavali o nekoj krizi. Izgleda da se ispostavlja da je priča o globalnoj ekonomiji priča o globalnoj ekonomskoj krizi.

Tokom proteklih 12 godina zaronili smo u zamršenu mrežu globalnih tržišta, secirali ekonomske trendove i pokušali da vam prenesemo složenost svijeta finansija, a sve sa ciljem da vas, naše cijenjene čitaoce, snabdijemo znanjem i informacijama kako bi mogli da se snađete u ovom uvijek evoluirajućem području.

Dok razmišljamo o našem putovanju, podsjećamo se bezbrojnih članaka koji podstiču na razmišljanje, intervjua sa stručnjacima iz industrije i dubinskih analize ekonomske teorije koji su našli mjesto na stranicama našeg portala. Svjedoci smo uspona i padova tržišta, finansijskih inovacija, revolucionarnih promjena politika i globanih previranja, ali naša predanost u isporuci kvalitetnog, sadržaja ostaje nepokolebljiva kao i uvijek.

Na našim stranicama u prethodnih 12 godina mogli ste pročitati analize čiji su autori novinari portala, domaći i regionalni analitičari ali i kolumnisti portala Bankar.me. Mogli ste pronaći intervjue i stavove najvećih ekonomista današnjice, bankara, investitora, kreatora politika. Portal Bankar je kroz “Bankar podcast” ugostio veliki broj analitičara, biznismena, bankara i uspješnih ljudi iz zemlje i regiona. Potrudili smo se da na neki način budemo hroničari nevjerovatnih promjena koje se dešavaju u svijetu, prvenstveno na polju ekonomije – a izgleda da ćemo biti svjedoci velikih promjena koje tek treba da se dese.

U nadolazećim godinama obećavamo da ćemo nastaviti da vam pružamo nove perspektive, analize temeljene na podacima i savjete koji će vam pomoći da donosite odluke u svojim finansijskim nastojanjima.

Dok slavimo 12. rođendan, želimo od srca da zahvalimo vama, našim čitaocima, na vašoj vjernosti i angažmanu. Vi ste pokretačka snaga naše misije i radujemo se što čemo još mnogo godina ploviti vodama ekonomije i finansija sa vama.

Hvala vam što ste dio našeg putovanja. Pred nama su godine rasta, učenja i uspjeha.

Srdačno,

Duško Obradović, urednik portala Bankar.me

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *