Privredni sud usvojio prigovor tivatskog Vodovoda i kanalizacije: Ukinuto rješenje Javnog izvršitelja

Dodajte komentar

Rješenjem Privrednog suda Crne Gore usvojen je prigovor “Vodovod i kanalizacija” DOO Tivat, ukinuto rješenje Javnog izvršitelja Ivana Petrovića iz Podgorice i predmet vraćen na ponovno odlučivanje.

– Podsjećamo da je Javni izvršitelj Ivan Petrović iz Podgorice 31.07.2023. godine rješenjem odredio izvršenje na osnovu izvršne isprave – Arbitražne odluke arbitražnog suda u međunarodnoj arbitraži organizovanoj pri Međunarodnoj trgovinskoj komori donijete u Podgorici poslovne oznake broj ICC 25798/HBH od 21.04.2023. godine, radi prinudne naplate novčanog potraživanja izvršnog povjerioca Ludwig Pfeiffer Hoch und-Tiefbau GmbH & Co.KG iz SR Njemačke protiv izvršnog dužnika “Vodovod i kanalizacija” DOO Tivat- kazao je portparol suda sudija Vladimir Bulatović.

Privredni sud Crne Gore, postupajući po prigovoru izvršnog dužnika “Vodovod i kanalizacija” DOO Tivat, nalazi da je Javni izvršitelj donio pobijano rješenje na osnovu izvršne isprave – arbitražne odluke Arbitražnog suda u međunarodnoj arbitraži organizovanoj pri Međunarodnoj trgovinskoj komori donesena u Podgorici poslovnog broja ICC 25798/HBH od 21.04.2023. godine.

– Ne dajući jasne i valjane razloge o odlučnim činjenicama u pogledu vrste arbitražne odluke, odnosno da li se u konkretnom radi o stranoj ili domaćoj arbitražnoj odluci, već samo određuje izvršenje na osnovu izvršne isprave. U krajnjem, sud je naložio Javnom izvršitelju da u ponovnom postupku otkloniti ukazane nedostatke, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonitu odluku- navodi se u saopštenju.

Predmetna odluka sa bližim razlozima biće objavljena na internet stranici Privrednog suda Crne Gore.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *