Wall Street: Nvidia opet u plusu

Dodajte komentar

Indeksi na Wall Streetu su porasli u ponedjeljak na početku posljednje trgovačke nedjelje u avgustu. Dow Jones Industrial Average porastao je 180 bodova ili 0,5 posto. S&P 500 popeo se 0,5%, a Nasdaq Composite 0,7%. Sva tri indeksa izgubila su tlo u avgustu , pri čemu je S&P 500 pao za 3,4%, dok su Nasdaq i Dow skliznuli za 4,5%, odnosno 2,6%.

Meta i Apple blago su ojačali, dok je Nvidia dodala 2%. Dionicama diva električnih vozila Tesla trgovalo se bez većih promjena.

Azijska tržišta: Indeksi porasli drugi uzastopni dan

Azijsko-pacifička tržišta porasla su kako je Wall Street u ponedjeljak imao pobjednički dan. Dionice u Hong Kongu i kontinentalnoj Kini predvodile su rast u Aziji, produžujući svoj rast od ponedjeljka.

Hang Seng indeks popeo se gotovo 2%, dok je u kontinentalnoj Kini CSI 300 napredovao 1,45%. Značajno je da je Shenzhen Component porastao za 1,91%, zahvaljujući tehnološkim dionicama.

Japanski Nikkei 225 popeo se 0,46% nakon vodećeg rasta u Aziji u ponedjeljak, dok je Topix porastao 0,24%.

Stopa nezaposlenosti u zemlji za jul takođe je bila viša od očekivane, na 2,7 posto poređenju s 2,5 posto koliko se očekivalo u anketi Reutersa.

Australijski S&P/ASX 200 porastao je 0,46%, dok je južnokorejski Kospi dobio 0,34%, a Kosdaq 0,72% više.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *