Vlasnička prava koče rekonstruciju puta do tunela Klisura

Dodajte komentar

Ubrzo ćemo dobiti put Jezerine–Lubnice, koji će spajati Kolašin i Berane. No i kada sve bude gotovo, oni koji budu putovali iz jedne ka drugoj opštini, moraće proći kroz dionicu koja je u jako lošem stanju.

Taj putni pravac prema riječima predsjednika Opštine Kolašin pripada Ski Centru Bjelasica u stečaju. Prije nekoliko dana TVCG objavila je da je vlasnik puta od Kolašina do tunela Klisura pravno lice koje je vlasnik skijališta 1450.

Tu informaciju demantovao je advokat Branko Čolović – punomoćnik krajnjeg vlasnika kompanije AD Ski Resort Kolašin 1450 – Zorana Bećirovića. Tvrdi, da ni njegov klijent ni bilo koja od njegovih kompanija nijesu vlasnici puta koji vodi od Kolašina do Jezerina odnosno do Ski Resorta Kolašin 1450.

Mnogi vozači s nestrpljenjem čekaju novi put koji će spajati Kolašin i Berane. Neki, možda i ne znaju na šta će naići na ovoj dionici u Opštini Kolašin. Rupe,oštećene ivice kolovoza, uzak put – krpljen i neravan.

Građani sa kojima smo razgovarali kažu da je saobraćaj opterećen, gust.

“Dosta turista ide ovuda sa ovakvim rupama, ovo se ne može zvati nikakvim putem, zaista sramota”, kazao je jedan od njih.

Jasno je da se ova dionica mora pod hitno rekonsturisati. Međutim, to neće biti lako. Određene okolnosti problem su i za opštinu i za državu. I to okolnosti koje su nesvakidašnje.

“Ako je riječ o lokalitetu koji se negdje odnosi od Savardaka prema skijalištima onda taj putni pravac pripada privrednom društvu DOO Ski Centar Bjelasica u stečaju, i taj je postupak pred Privrednim sudom. Nikada taj dio puta nije uzet kao dio stečajne mase koji bi se prodavao tako da je to put u nekoj vrsti privatnog vlasništva”, rekao je predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović.

Pa ćemo po svemu sudeći morati da se zadovoljimo samo zimskim održavanjem puta koji je na nekim mjestima u fazi raspadanja a kojim ćemo ubrzo voziti od Kolašina ka Beranama i obratno.

Miodrag Bakrač iz Uprave za saobraćaj navodi da se taj put ne nalazi u mreži državnih puteva ne pripada ni magistralnim ni regionalnim putevima te samim tim nije u nadležnosti Uprave za saopbraćaj.

“S tim da zaključakom Vlade Crne Gore, ima unazad desetak godina, Uprava vrši zimsko održavnnje do Ski centara”, kazao je Bakrač.

A zabrinjavajuće je, kaže Martinović, što se niko s višeg nivoa ovom problematikom nije bavio.

“Kao i što smo čuli prethodnih dana, uskoro će biti otvoren tunel i naručen je asfal. Tako da je od nasušne potrebe da država i nadležni organi što prije reaguju ako bi se ovaj putni pravac riješio i u formalno-pravnom smislu i kako bi se naravno, rekonsturisao”, rekao je Martinović.

RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *