Rudnik uglja raspisao nekoliko tendera: Za mehanizaciju izdvajaju preko milion eura

Dodajte komentar

Rudnik uglja Pljevlja raspisao je nekoliko tendera za nabavku mehanizacije i rezervnih djelova za mehanizaciju, koji zbirno vrijede 1.214.000 eura.

Najvrednija stavka među ovim tenderima je buldožer gusjeničar snage minimum 300 kW, za čiju nabavku je izdvojeno 950.000 eura.

Kako se navodi u tenderskoj specifikaciji, to je mašina za obavljanje pomoćnih operacija na površinskom kopu.

– Za teške uslove rada, mašina mora biti operativna na temperaturama varijacije od -20 do + 40 stepeni Celzijusa. Dizel motor snage minimum 300 kW, dok upravljački sistem podrazumijeva upravljanje putem džojstika. Transmisija: hidrodinamička/hidrostatička, te mora posjedovati funkciju automatskog mijenjanja stepena prenosa. Maksimalna brzina kretanja naprijed minimum 8 kilometara na čas, a maksimalna brzina kretanjaunazad mora minimalno iznositi 11 kilometara na čas navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

U dokumentaciji se navodi i da radna težina buldožera minimalno mora iznositi 48 tona.

– Kapacitet noža-zapremina prizme materijala formirana ispred noža minimalno 13 kubika, a maksimalna dubina kopanja-spuštanje noža minimum 600 milimetara. Maksimalna visina podizanja noža minimum 1.400 milimetara. Maksimalno zakretnje noža minimum 900 milimetara. Kada je riječ o kabini, podrazumijeva da bude komforna, zvučno izolovana i klimatizovana kabina, sa CD/USB, radio-aparatom, LCD monitorom za kontrolne telemetrijske informacije o radu mašine (motor, mjenjač, servisni intervali), sjedište rukovaoca podesivo, amortizovano, a mora posjedovati i kameru i alarm zahodunazad precizirano je u oglasu.

Takođe, od opreme treba da posjeduje širinu papuča minimum 600 milimetara, hidraulično zatezanje gusjenica, te automatski sistem za gašenje požara na buldožeru.

– Adekvatna oprema i uređaji za gašenje početnih požara u motorskom prostoru i zatvorenim sistemima na buldožeru. Zaštita cijevi i crijeva donjeg stroja buldožera od mehaničkih udara. Automatski sistem podmazivanja/ Sistem centralnog podmazivanja. Svjetlosna signalizacija podrazumijeva svjetla za dnevni rad, noćni rad, loše vremenske uslove sa smanjenom vidljivošću (magla, kiša, snijeg). Elektronski sistem praćenja svih vitalnih parametara rada sa sistemom upozorenja i davanja informacija o registrovanim greškama, Wireless telecomunication system” sistem za bežičnu komunikaciju podaka sa IT sistemom Rudnika uglja navodi se u specifikaciji.

Rudnik je raspisao i tendere za nabavku rezervnih djelova za mehanizaciju, odnosno koljenastu osovinu za bager EKG-15m2, čija je procijenjena vrijednost 30.000 eura, za rezervne djelove za buldožere “dresta 30.000, za “libher mašinu 60.000 eura.

Za kancelarijski namještaj 50.000 eura

Rudnik uglja je raspisao i tender za nabavku kancelarijskog namještaja za poslovni objekat sektora proizvodnje. Vrijednost ove nabavke procijenjena je na 50.000 eura. U specifikaciji se navodi da potražuju kancelarijski/kompjuterski sto, pokretni fiokar sa tri fioke, komodu za odlaganje obuće, dva konferencijska stola i plakar. Minimalni garantni rok je 48 mjeseci, a maksimalni 96 mjeseci od dana isporuke robe.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *