Devet godina od osnivanja Lovćen banke – Sve brojnija porodica kojoj pripadate

Dodajte komentar

Pozitivni rezultati poslovanja, zadovoljni klijenti, nova radna mjesta i konstantno ulaganje u razvoj novih proizvoda i poslovne mreže – samo su dio LB poslovne priče

25. avgusta 2014. godine počela je sa radom Lovćen banka, nastala kao rezultat višedecenijske saradnje poslovnih ljudi iz Crne Gore, uz značajnu internacionalnu podršku renomiranih međunarodnih fondova.

Zahvaljujući prepoznatoj bankarskoj praksi i domaćoj ekspertizi, stvorili smo Banku drugačije poslovne filozofije, Banku koja svojim klijentima pruža snažnu podršku.

Poslovnu mrežu Lovćen banke danas čini 15 poslovnih jedinica. S ciljem da podstaknemo razvoj Sjevera i da damo snažan doprinos kroz ulaganja u projekte iz agrobiznisa, turizma, energetike i podršku građanima sjevernih opština, otvorili smo filijale u Rožajama, Petnjici i Mojkovcu. U glavnom gradu nas možete posjetiti na tri lokacije, dok mrežu na jugu Crne Gore čini devet modernih poslovnih jedinica na najatraktivnijim lokacijama. U narednih mjesec dana nas očekuje preseljenje Centrale Banke na novu, modernu lokaciju ( Cetinjski put, biznis zona oko Central point-a), a nakon toga će uslijediti dodatno širenje mreže filijala u Podgorici.

Tim Lovćen banke raste iz godine u godinu i Banka nastavlja sa otvaranjem novih radnih mjesta i već sada broji 170 profesionalaca. Edukujemo nove bankarske kadrove, a istovremeno učimo od najboljih, čime uspostavljamo bankarske standarde za kvalitet rada naših zaposlenih. Stvaramo prostor za mlade ljude, da napreduju i stvaraju, a izazove prevazilazimo timskim radom.

Banka postoji zbog klijenata, zajedno sa njima osluškuje tržište, uz ulaganje u razvoj zemlje i želju da bude važna adresa za donošenje bitnih životnih odluka. Profesionalni tim Lovćen banke gradi budućnost sa klijentima, pronalazeći rješenja prilagođena njihovim potrebama, koja će biti stabilna osnova za njihov rast i razvoj. Klijenti prepoznaju posvećenost tima Lovćen banke i svakodnevno nam poklanjaju svoje povjerenje.

U prethodnih godinu dana fokus je bio na digitalizaciji i razvoju sistema poslovanja Banke, čime smo postigli dodatno poboljšanje korisničkog iskustva i unaprjeđenje kvaliteta naših usluga.

Lovćen banka je od juna 2023. godine počela sa prihvatanjem kartica platnog brenda VISA International na svojim bankomatima, a do kraja tekuće godine će otpočeti i sa izdavanjem kartica ovog brenda. Korisnicima VISA i Mastercard kartica, trenutno je na usluzi 21 bankomat Lovćen banke, širom Crne Gore. Navedena mreža će u narednom periodu biti uvećana kroz značajan broj novih lokacija.

Uspostavljena je prva mreža Android POS terminala na tržištu Crne Gore. Riječ je o POS terminalima nove generacije, koji svojom sigurnošću, prilagodljivošću, performansama i dizajnom, predstavljaju značajan iskorak.

Na ovaj način je postavljena infrastruktura za dalji razvoj kartičnih proizvoda Lovćen banke. Do kraja tekuće godine obradovaćemo klijente značajnim brojem novih proizvoda i usluga, kako bi Banka bila još bliža klijentima.

U ovih 9 godina donirali smo značajna sredstva. Pomagali smo državu u borbi protiv COVID-19, podržali različite projekte u oblasti ekologije i uređenja životne sredine, kulturi, sportu, obrazovanju, kao i donirali određena sredstva ugroženim porodicama i pojedincima.

Danas, slavimo 9 uspješnih godina, u krugu porodice koja svakog dana sve više raste i napreduje. Aktiva Banke je blizu 345 miliona eura, kreditni portfolio 195 miliona eura, depozitni portfolio 287 miliona eura, a ostvareni neto profit za prvih 6 mjeseci tekuće godine iznosi 2.010.000 eura.

Lovćen banka posebnu zahvalnost duguje klijentima koji su ukazali povjerenje Lovćen banci,  akcionarima koji podržavaju rast i razvoj Banke, kao i brojnim reputabilnim inostranim partnerima, kreditorima i konsultantima, koji su od početka rada Banke, svojom podrškom i ekspertizom, doprinijeli da Lovćen banka postane prepoznatljiva i moderna institucija.

Vaša Lovćen banka –

Već 9 godina smo porodica kojoj pripadate

(Promo)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *