Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji 1.500 eura, u Podgorici 1.581

Dodajte komentar
Foto: Glavni Grad

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u drugom kvartalu 2023. godine iznosila je 1 500 eura, pokazuju podaci Monstata.

U Podgorici je cijena kvadrata u novogradnji iznosila 1 581 eura, u primorskom regionu 1 413 eura, u središnjem regionu 714 eura, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1 280 eura.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

“Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosječna cijena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosječna cijena će biti veća. U saopštenju su prikazane prosječne cijene kvadratnog metra stana u novogradnji prema sljedećim kategorijama: privredna društva (prosječna tržišna cijena) i solidarna stambena izgradnja. Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u drugom kvartalu 2023. godine iznosila je 1 502 eura, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 589 eura”, navodi se u saopštenu Monstata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *