Azijska tržišta: Investitori se nadaju mekom slijetanju

Dodajte komentar

Azijsko-pacifička tržišta bila su mješovita u petak nakon što je inflacija u SAD-u bila niža od očekivane, što je povećalo nadu da bi tržišta mogla vidjeti “meko slijetanje” u borbi protiv inflacije.

Potrošačke cijene u julu su porasle 3,2 odsto na godišnjem nivou, manje od 3,3 odsto konsenzusa ekonomista koje je anketirao Dow Jones. Na međumjesečnoj razini inflacija je porasla za 0,2 odsto, što je u skladu s procjenama. Izvještaj takođe navodi da su stvarne prosječne sedmične zarade bile nepromijenjene prošli mjesec što je još jedan pozitivan znak. Međutim, stopa osnovne inflacije — koja isključuje cijene hrane i energije — bila je 4,7 odsto, najniža od oktobra 2021. i niža od očekivanih 4,8 odsto.

U Aziji, australijski S&P/ASX 200 bio je neznatno ispod ravne linije, dok je južnokorejski Kospi porastao za 0,17 odsto, a Kosdaq za 0,5 odsto. Japanska tržišta zatvorena su zbog državnog praznika.

Indeks Hang Seng u Hong Kongu skliznuo je za 0,1 odsto, dok su dionice u kontinentalnoj Kini generalno bile niže, a indeks CSI300 trgovao se blizu ravne linije.

SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *