Marić: Spriječen stečaj, država da preuzme Institut

Dodajte komentar

Savo Marić direktor Instituta “Simo Milošević” pozdravio je izjavu ministra finansija Aleksandra Damjanovića koji je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” kazao da je spriječeno uvođenje stečaja u ovoj ustanovi, a da jedno od rješenja može biti prelazak Instituta u stoprocentno vlasništvo države. I Marić smatra da je najbolje rješenje da država preuzme upravljačku strukturu Institutom.

“Aktuelni problem je dug od 30 miliona, ali skoro trećina je prema Jugo banci. Pozdravljam sastanak Damjanovića sa ministrom finansija Srbije Sinišom Malim, ali trebalo je ranije krenuti u rješavanje problema. Međutim nikada nije kasno da se uradi prava stvar”, kazao je Marić.

Dodaje da ideja da se osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje Srbije liječe u Institutu, i da se na taj način vrati dio duga nije od juče, ali da bi je trebalo sprovesti u djelo.

“Bitno je istaći da jedan čovjek ne može da riješi ovako kompleksan problem, već da se saberemo i da šira javnost bude uključena u rješavanje problema. Stvari su se pokrenule sa mrtve tačke. Razgovor je trebalo da se obavi ranije. Imamo radnike koji su prinuđeni da napuštaju Institut zbogh neizvjesne budućnosti, ali imaju želju da se vrate kad se stvari normalizuju”, kazao je Marić

Zahvalio se zaposlenima, koji uprkos dugovanju od tri plate svoj posao obavljaju profesionalno.

Zahvalio se i na podršci građana.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *