“Barbi” zaradila milijardu dolara i ušla u istoriju

Dodajte komentar

Na pitanje od milijardu dolara, film “Barbi” odgovorio je sa “da”.

Nepune tri nedjelje od početka prikazivanja, blokbaster scenaristkinje i rediteljke Grete Gervig zaradio je nevjerovatnih 1,03 milijarde dolara na svjetskim blagajnama, prema zvaničnim procjenama kompanije “Vorener Bros”.

U istoriji Holivuda do sada je 28 muškaraca reditelja zaradilo milijardu dolara od filma, ali i jedna žena – Greta Gervig. Kako navode u kompaniji “Vorner Bros”, film “Barbi” koji je režirala Gervigova po scenariju koji je napisala sa svojim partnerom Noom Baumbahom, ovog vikenda zaradio je milijardu dolara od prodaje karata na svjetskim blagajnama.

“U ovoj igri sam već 30 godina i fenomen Barbi i Barbenhajmera je bez presedana i nepredvidiv”, rekao je Pol Dergarabedijan, viši medijski analitičar “Komskora” (Comscor), prenosi RTS.

Dergarabedijan naglašava da je svega pedesetak filmova u istoriji dostiglo je granicu od milijardu dolara.

“Marketinška kampanja filma bila je prvi nagovještaj da će Barbi biti uspešna na blagajnama. Kampanja za film pokrenula je lanac događaja koji su doveli do toga da je riječ ‘Barbenhajmer’ dodata popularnom leksikonu zahvaljujući zajedničkom datumu izlaska sa ‘Openhajmerom’, i tada smo svi znali da je ovo nešto posebno. Već poslije prvog vikenda prikazivanja filma u bioskopima, znali smo da će film dostići globalni rekord u bioskopima”, istakao je Pol Dergarabedijan.

Margo Robi je u jednom od intervjua istakla da je film morao da se snimi i da je imala dobar predosjećaj za ovakav uspjeh.

“Barbi” je distribuirala kompanija “Vorner Bros”, koja je u vlasništvu Si-En-En-ove matične kompanije “Vorner Bros Diskaveri”.

Njegov globalni uspjeh podstaknut je prodajom na blagajnama na nekim od najvećih svjetskih filmskih tržišta, uključujući Ujedinjeno Kraljevstvo, Meksiko i Australiju. Film je bio izdanje broj 1 na ovim tržištima svakog vikenda od njegovog objavljivanja, podaci su sajta koji prati zarade na biskopskim blagajnama “Box Office Mojo”.

“Barbi” se takođe dobro pokazala u Kini, drugom najvećem tržištu u svijetu, koje je bilo izolovano u nekoliko posljednjih godina.

(Nezavisne)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *