Projekat Ask me: TO Budva sa 40 informatora pomaže turistima

Dodajte komentar

Turistička organizacija Budve pokrenula je akciju Ask me u okviru koje uniformisani informatori turističko-informativnih biroa rade na terenu u doba dana kada je najveća posjećenost turista kroz destinaciju.

Kako su istakli iz TO Budva, oni u dva dnevna termina – od 8 do 10 i od 18.30 do 21.30 sati informišu zainteresovane o turističkoj ponudi, kulturi i istoriji, kao i o potrebnim servisnim informacijama. Njihove rute nisu samo u gradskom jezgru, već i drugim naseljima budvanske opštine – Bečići, Rafailovići, Pržno, Petrovac.

Posjetioci od četrdeset informatora na pet stranih jezika – engleskom, njemačkom, ruskom, italijanskom i francuskom mogu dobiti informacije o kulturno-istorijskoj ponudi. Ture i informacije kreirani su tokom sedmodnevne edukacije, u saradnji sa budvanskim Fakultetom za biznis i turizam.

“Informatori TO Budva se mogu prepoznati na terenu po brendiranim majicama koje su označene na stranim jezicima koje oni govore. Najčešća pitanja koja im postavljaju posjetioci Budve su vezana za lokalne znamenitosti, orijentaciju i snalaženje po gradu, noćni život, radno vrijeme, gastro ponudu restorana i ugostiteljskih lokala, dostupnost i karakteristike plaža, kao i o drugim servisnim informacijama”, preciziraju iz TO Budva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *