Sindikat Instituta Igalo ne odustaje od blokada

Dodajte komentar

Izvršenje naplate 7,5 miliona eura duga koji od Instituta “Dr Simo Milošević potražuje Jugobanka a.d. u stečaju, a zbog kojeg je blokiran račun ustanove, odgođeno je na 30 dana.

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić kazao je da postoji dobra volja u Beogradu, ali i crnogorskom Ministarstvu finansija i Agenciji za osiguranje depozita, da se problem prevlada i da je Centralnoj banci već predat zahtjev za odlaganje izvršenja naplate. Ostaj e da se vi di da l i će Vlada uspjeti da danas tokom dana, kada će radnici Instituta, kao i prošlog petka, blokirati oba granična prelaza ka Hrvatskoj, uspjeti da odobri avansnuuplatuu visini 800.000 eura, kako bi zaposleni dobili plate koje im se duguju. Sastanak crnogorskog ministara finansija Aleksandra Damjanovića sa njegovim kolegom iz Srbije Sinišom Malim odložen je za narednu sedmicu.

Katić je istakao da su naišli na razumjevanje i u Ministarstvu finansija Srbije i da će predmet pregovora dvaju ministarstava biti detalji kako da se obezbijedi to potraživanje.

“Oni su već tražili upis hipoteke. Odluku treba da donesu državne instance kako da se to potraživanje obezbijedi, a postoji i solucija da Institut uslugama srpskim osiguranicima vrati dug Jugobanci, koji je s kamatama i troškovima premašio sedam miliona”, objasnio je Katić.

Sindikat Instituta i Unija slobodnih sindikata će i danas u znak protesta od 18 do 20 časova držati blokiranim granične prelaze Debeli brijeg i Kobila. Predsjednica Sindikata dr Marija Obradović kazala je da razmišljaju o radikalizaciji protesta. Radnicima Instituta se duguju tri zarade, ali i porezi i doprinosi za preko tri godine.

Dan

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *