Uprava žičare „Kotor-Lovćen“: Početak komercijalnih vožnji 14. avgusta, karta 13 eura

Dodajte komentar

Žičara „Kotor–Lovćen“ biće otvorena za komercijalne vožnje 14. avgusta, sa početkom u 10 časova, saopšteno je iz uprave ovog infrastrukturnog projekta.

„Jedan od najznačajnijih crnogorskih, turističkih infrastrukturnih projekata, na koji se čekalo gotovo čitav vijek je priveden kraju, i to godinu i mjesec dana nakon postavljanja kamena temeljca, što smatramo izuzetnim uspjehom imajući u vidu stepen složenosti kompletnog procesa. Posebnu i najveću zahvalnost iskazujemo predsjedniku Vlade dr Dritanu Abazoviću, bez čijeg angažmana i pomoći njegovog tima ovaj projekat ne bi bio završen. Ono što sa ponosom možemo istaći  jeste da će Crna Gora uskoro imati žičaru sa pogledom na jedan od najljepših zaliva na svijetu, čija konstrukcija, kao i sigurnosna provjera i protokoli odgovaraju najvišim svjetskim standardima“, istakli su iz Žičare.

Za vožnju žičarom u jednom smjeru za odrasle je potrebno izdvojiti 13 eura, dok je cijena povratne ulaznice 23 eura. Cijene dječijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smjeru košta 7 eura, odnosno 12 eura za oba smjera. Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za OSI, pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi 7 eura, odnosno 12 eura za oba pravca.

„Zahvaljujući strateškom partnerstvu sa Crnogorskom komercijalnom bankom koja je pružila finansijsku podršku izgradnji žičare „Kotor – Lovćen“, njihovim klijentima biće omogućene povoljnosti prilikom kupovine karata. Takođe, zahvaljujući povjerenju i podršci koju je Mastercard kroz partnerstvo poklonio projektu, obezbijeđeni su značajni popusti za posjetioce žičare“, istakli su iz Žičare.

Vlasnici Mastercard platnih kartica u periodu od otvaranja Žičare do 15. septembra mogu ostvariti umanjenje cijene u iznosu od 5 eura za svaku kupljenu kartu. Popusti važe za plaćanja Mastercard platnim karticama koje su izdale sve banke u Crnoj Gori, Srbiji i Bosni i Hercegovini, bez obzira na tip kartice. Broj vožnji plaćenih istom Mastercard debitnom karticom nije ograničen, odnosno korisnik kartice ima pravo na umanjenje cijene karte, čak i ukoliko se vozi žičarom više puta u periodu trajanja kampanje.

Podsjećamo, projekat Žičare „Kotor – Lovćen“  realizuje konzorcijum Novi Volvox – LEITNER na osnovu koncesionog ugovora koji je potpisan u decembru 2021. godine, nedugo zatim, 12. jula 2022. godine položen je i kamen temeljac.

Trasa Žičare polazi od Duba, koji se nalazi na teritoriji opštine Kotor i vodi do lokaliteta Kuk na planini Lovćen, na 1.348m nadmorske visine. Projektovani kapacitet je 48 gondola na nivou od 1200 putnika po satu, dok je vrijeme putovanja od stanice Dub do stanice Kuk nepunih 11 minuta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *