Rusi sve bogatiji

Dodajte komentar

Bogatstvo najbogatijih ruskih biznismena poraslo je za više od 32 milijarde dolara od početka ove godine, prema Blumbergovom indeksu milijardera, koji se posebno izračunava na osnovu vrijednosti kapitala preduzeća.

Od 1. januara 2023. na vrhu liste po ukupnoj zaradi je Vagit Alekperov, osnivač naftne kompanije Lukoil, čija je zarada porasla za 5,9 milijardi i dostigla neto vrijednost od 21,3 milijarde dolara, prenosi TAS, pozivajući se na Blumbergov indeks.

Po ukupnoj zaradi, slijedi ga predsjednik odbora direktora i većinski akcionar u čeličani NLMK Vladimir Lisin, čije je bogatstvo poraslo za 4,98 milijardi, na 24,8 milijardi.

Predsjednik Norilsk nikla Vladimir Potanjin ostaje najbogatiji Rus u cjelini, jer je njegova neto vrijednost porasla za 1,23 milijarde, na ukupno 29,8 milijardi dolara.

Ukupna vrijednost gotovine ruskih biznismena na berzi, koja ove godine iznosi 309,3 milijarde, zasnovana je na procijenjenoj vrijednosti dividendi, insajderskih transakcija, poreza i tržišnih uslova.

U međuvremenu, bogatstvo biznismena Sulejmana Kerimova smanjilo se za 525 miliona, navodi Blumberg. Roman Abramovič je takođe pretrpio gubitke za 308 miliona, za ukupnu neto vrijednost od 7,51 milijardu dolara, a Vjačeslav Kantor je siromašniji za 243 miliona, u odnosu na ukupnu neto vrijednost od 6,12 milijardi.

Blumberg objavljuje Indeks milijardera od marta 2012, koji obuhvata informacije o bogatstvu 500 najbogatijih ljudi na planeti, prenosi b92.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *