Abazović: Problem Instituta Igalo će se riješiti ako ova Vlada nastavi da vlada

Dodajte komentar

Za Instutut Igalo postoje dvije solucije, jedna da vlada postane stopostotni vlasnik ili dominantni vlasnik i druga da se odrekne sopstvenih akcija u korist neke kompanije, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u Tivtu.

“Treća solucija ne postoji. Potpuno razumijem radnike, ovdje su ogromni nasledjeni problemi, a ova struktura nije dovela do njih. Ogromni su problemi: Neka se svi zapitaju ko je doveo Institut u ovu situaciju, to sa mnom i ministrom Šćekićem nema veze. Ako bude do nas, mi ćemo riješiti tu situaciju. Rješenje je sledeće, vlada je već nekoliko puta pomagala Institutu iako mi nismo vlasnici. Da je to u našem vlasništvu i da mi za to dajemo novac, to bi bio drugi vid priče. Mora se naći dogovor za blokadu računa. Kao što je riješena Željezara, riješiće se i Institut Igalo ako ova vlada nastavi da vlada”, naveo je on.

On je naveo da se premijer ne može baviti brojem zaposlenih na trajektu.

“Putovao sam za vikend od Ulcinja do Herceg Novog, jedino mjesto gdje se ne čeka u Crnoj Gori je trajekt”, naglasio je Abazović.

Dodao je da je u julu od trajekta zarađen milion eura i naglasio da su pretekla sva njegova očekivanja.

“Jedino se vi nešto bunite kad je riječ o usluzi. Postoji trajekt koji 1.000 vozila prebaci na drugu stranu, pravila bi se gužva. Usluga je na značajnom nivou, neću reći da je perfektna. Morsko dobro je uzelo novi biznis, moralo je da kupi brodove, a rješiće se i ugovori”, poručio je on novinarima.

Abazović je naveo da navija da se dođe do dogovora oko nove vlasti, a dodao je da je očekivao da se brže završi.

“Kakve su bile najave, očekivalo se da se brže dođe do dogovora”, kazao je on.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *