Wall Street: Najduži pozitivnan niz Dow Jonesa još od 2017.

Dodajte komentar

Na Wall Streetu su u ponedjeljak najvažniji indeksi porasli, pri čemu je Dow Jones ostvario najduži neprekinuti pozitivni niz u zadnjih šest godina, kako se investitori klade i na druge dioničke sektore, osim tehnološkog, da će im ulaganje u njih donijeti zaradu.

Njujorški Dow Jones indeks porastao je 183,55 bodova ili 0,52 posto, na 35.411 bodova, čime je ojačao 11. dan zaredom, što je njegov najduži neprekinuti niz rasta još od 2017. godine. Ujedno, na rekordu od aprila prošle godine.

Istodobno, S&P 500 indeks ojačao je za 0,4 posto, na 4.554 boda, a skromni rast ostvario je i Nasdaq, za 0,19 posto, na 24.058 bodova.

Dow je juče ponajviše porastao zahvaljujući skoku cijene dionice naftne kompanije Chevron za gotovo dva posto, budući da je izvijestila o snažnoj dobiti u drugom tromjesečju.

Tehnološki Nasdaq, pak, imao je juče nešto slabiju izvedbu jer investitiori traže prilike za ulaganje u dionice izvan tehnološkog sektora, čime podižu cijene dionica u sektorima poput energetskog i bankarskog.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *