Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore učestvuje na CRT Globalnom dijalogu

Dodajte komentar

Caux Round Table za Moralni kapitalizam održaće svoj globalni dijalog za 2023. godinu, od 25. do 27. jula u Caux- u, Švajcarskoj, gdje je isti osnovan 1986. godine.

CRT predstavlja mrežu senior poslovnih lidera iz čitavog svijeta koji se zalažu za slobodno, fer i prosperitetno globalno društvo zasnovano na principima moralnog kapitalizma i odgovornim vladama, a između ostalog CRT se bavi pitanjima najvećih izazova za svjetsku poslovnu zajednicu, principa odgovornog biznisa, odgovornih vlada, nevladinog sektora, dobrog upravljanja i fundamentalnih ljudskih prava, kao i UN ciljeva održivog razvoja.

Ovogodišnji dijalog posvećen je temeljnim principima za novu globalnu etiku. Učesnici će pripremiti nacrt globalne civilizacijske etike, koja će biti prezentovana na samitu Ujedinjenih nacija za budućnost planiranu da se održi septembra 2024. godine u New Yorku.

Na pomenutom skupu će se razmatrati teme uticaja rata u Ukrajini, globalnog zagrijavanja, nejednakosti bogatstva, uticaj migarcija, imigracionih problema, kao i pitanjje lidrstva na globalnom nivou.

Skup će otvoriti Lord Daniel Brennan, iz Ujedinjenog Kraljevstva. Takođe će prisustvovati dr Stephen B. Young – izvršni direktor Caux Round Table Global Dialogue, Klaus Leisinger – osnivač i predsjednik Globalne alijanse vrijednosti, Kasit Piromya – bivši ministar inostranih poslova Tajlanda, Jean Pierre Diserens – generalni sekretar Konvencije nezavisnih finansijskih savjetnika, otac Dijego Kukarela – predsjednik Papskog instituta za proučavanje arapskog jezika i Islama, dr Isabella Bunn – istraživačica u oblasti upravljanja i globalne etike Univerziteta Oxford, kao i drugi predstavnici iz Evrope, Amerike i Azije.

Poziv za učešće je upućen predsjedniku Asocijacije menadžera Crne Gore Budimiru Raičkoviću, koji je odlukom Izvršnog odbora CRT-a 2016. godine imenovan za akreditovanog predstavnika za Jugoistočnu Evropu (Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Albanija), ove značajne globalne organizacije. Učešće Raičkovića predstavlja veliko priznanje za aktivnosti koje Asocijacija sprovodi u Crnoj Gori i regionu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *