Vuksanović preživio inicijativu za smjenu u Solar gradnji

Dodajte komentar

Inicijativa za smjenu izvršnog direktora EPCG “Solar gradnje”, koju je podnio član odbora direktora te kompanije Ratko Dubljević (GP URA) nije prošla i Ranko Vuksanović će i dalje obavljati tu funkciju.

Prema saznanjima “Dana, za sm jenu Vuksanovića glasao je samo podnosilac inicijative Ratko Dubljević, dok su dva člana odbora direktora bila uzdržana, a dva su glasala protiv. Uzdržani su bili Slađana Kaluđerović (SNP) i Milutin Marojević (D CG), dok su protiv bili Ljubiša Đurković (DF) i Ahmet Đonbaljaj.

Dubljević je nakon sjednice odbora direktora potvrdio “Danu da inicijativa nije dobila potrebna tri glasa kako bi bila usvojena.

“Moja inicijativa nije dobila potrebnu većinu, bilo je i uzdržanih, ali ja ću i dalje nastaviti da se borim kako za dobrobit firme tako i poštenih i dobrih radnika pravnim putem. Razlog pokretanja ove inicijative jeste što izvršni direktor loše rukovodi firmom. Mislim da firma može i mora biti u mnogo boljem stanju. Ekološki i radni parametri su trenutno jako loši”, kazao je Dubljević.

On se noćuoči sjednice oglasio i pojasnio zbog čega je podnio inicijativu za smjenu Vuksanovića.

“Za izradu sanacionog plana bila je angažovana revizorska kuća, koja je tom prilikom predložila otpuštanje 30 odsto zaposlenih, zbog viška radne snage i to je odluka koju je usvojio bord direktora. Gospodin Vuksanović odbija da sprovodi sanacioni plan, već je svojom ličnom odlukom otpustio nekolicinu najiskusnijih i vrijednih radnika koji su se suprotstavili javašluku u firmi, a produžio ugovore velikom broju ljudi koji ne dolaze na posao. Bitno je takođe naglasiti da je u toku izrade sanacionog pl ana značajno povećao broj radnika i samim tim ugrozio radna mjesta radnicima koji su u preduzeću od osnivanja, kao i da je u aprilu instalirano oko 3.6 MW, a u maju i junu po oko 2.5 MW, što ne ide u prilog tezi da je povećanje broja radnika dovelo da većih instalacija sistema, pa se postavlja pitanje šta su novozaposleni uopšte i radili”, kazao je Dubljević.

Tom prilikom je kazao da se URA zalaže da svi zaposleni koji zaista rade zadrže svoja radna mjesta, a da se ugovori ne produžavaju svima onima koji se prema profesionalnim obavezama odnose na takav način da mjesecima ne dolaze na posao.

Dubljević je to kazao nakon što je Vuksanović izjavio da je po izričitom zahtjevu Dubljevića traženo smanjenje broja zaposlenih za oko 40 radnika.

“I pored mog upozorenja da će smanjenje broja zaposlenih direktno ugroziti dinamiku ugradnje fotonaponskih sistema, naročito u ljetnjim mjesecima kada vremenski uslovi dozvoljavaju veći broj ugradnji, ostali članovi odbora direktora podržali su predlog Ratka Dubljevića. Time je manadžment EPCG “Solar gradnje bio obavezan i da primijeni tu odluku. Naravno, odbor direktora može donijeti novu odluku i povećati broj zaposlenih čime bi se svi nezadovoljni radnici mogli ponovo upos liti. Dakle, ističem da je sva odgovornost za neprodužavanje ugovora na Odboru direktora EPCG ‘Solar gradnje'”, zaključio je Vuksanović.

U četvrtak je dvadesetak električara protestovalo ispred upravne zgrade EPCG, koja je vlasnik EPCG Solar gradnje.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *