Jović za pritvor od 15 mjeseci optužila tužiteljku Mitrović i odbjeglog biznismena

Dodajte komentar

Stečajnaupravnica advokat Snežana Jović, koja je nakon petnaest mjeseci provedenih u pritvoru puštena na slobodu, saopštila je na suđenju kriminalnoj grupi koju je, prema tvrdnjama SDT-a formirao bivši predsjednik Blažo Jovanić, da nije postojao nikakav kriminalni plan, osim što je to bio plan specijalne tužiteljke Lidije Mitrović da lažnim optužbama protiv nje i njenih kolega, prikrije svoje kriminalne radnje.

To je, tvrdi Jović, tužiteljka Mitrović radila po zadatku bivšeg odbjeglog biznismena čije ime nije želje la iz bezbjednosnih razloga da pomene, ali je najavila da će pokrenuti krivičnu prijavu.

Jović je sudiji Zoranu Radoviću predala novinske članke u kojima se ona pominje u oktobru 2019. i januaru 2020. godine, i saopštila da ima i objavljenih poruka na Jutjubu.

“Dostavljam ove članke u kojima se pominju ovi predmeti da je bivša tužiteljka Lidija Mitrović mene lažno optuživala, umjesto stvarne počinioce bivšeg odbjeglog biznismena, jer se stečajni postupak vodio protiv tog odbjeglog biznismena”, kazala je Jović.

Okrivljena Jović odbacila je navode optužnice Specijalnog državnog tužilaštva da je pribavila bilo kome protivpravnu imovinsku korist.

“Nisam ni sebi pribavila bilo kakvu korist, osim naknade koja mi po zakonu pripada kao stečajnoj upravnici”, izjavila je ona.

Ona tvrd i da u svojstvu stečajne upravnice nije preduzela nijednu protivpravnu radnju, već samo zakonom propisane dužnosti stečajne upravnice.

“Nisam se dogovarala sa Blažom Jovanićem, niti je bio bilo kakav dogovor da pribavim imovinsku korist sebi ili drugome. Nisam imala takav dogovor sa bilo kim. Nisam pričinila imovinsku štetu povjeriocima. Prema mojim saznanjima, nikad niko nije saslušavan na okolnosti navodne pretrpljene štete”, izjavila je Jović.

Potom se osvrnula na dio optužnice gdje se pominje stečajni dužnik “Sotto la Collina”.

“Što se tiče Sotto la Collina d.o.o. Podgorica, nije tačno da nisam izvršila popis imovine stečajnog dužnika, o čemu sam se već izjasnila pred Lidijom Mitrović. Izlaskom na lice mjesta i obilaskom poslovnog prostora u Podgorici, nisam zatekla pravnog prethodnika. Nije bilo ni ulaznih vrata, nije bilo ni lustera. Izlaskom na lice mjesta, u objektu nisam zatekla ama baš ništa, čak ni dokumentaciju”, istakla je okrivljena stečajna upravnica Jović.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužicu protiv bivšeg predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića, stečajnih upravnika Saše Zejaka, Snežane Jović, Sanje Lješković, Ranka Radinovića, Sretena Mrvaljevića, ali i Pavića Globarevića, Stane Čelebić, Darka Perovića, Omera Markišića, Dejana Golubovića, Danijele i Dušana Lakovića i preduzeća “Titan sekjuriti” Podgorica, “Sekjuriti Montenegro” Podgorica, “Tor force system” Nikšić i “Ogimar MNE” Podgorica zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih djela zloupotreba službenog položaja.

Nije bilo prigovora na procjenu i procjenjivača

Upitana da objasni kako je predložila okrivljenog Sašu Zejaka za procjenitelja, Jović je kazala da je za nju najbitnije bilo da mu može vjerovati.

“Saša Zejak je, kako ga ja zovem, doktor na kvadrat, jer je dvostruki doktor nauka, doktor ekonomskih nauka koji jedini na ovim prostorima ima odbranjenu ekonomsku teoriju. On je ovlašćeni procjenitelj zato sam ga angažovala u dva stečajna postupka. Nisam mu na uvid tražila licencu jer sam odranije znala da je ovlašćeni procjenjivač. Niko nije prigovorio za izbor procjenjivača, kao ni za kvalitet izvršene procjene, niti je bilo prigovora na bilo koju radnju u dva pravosnažno okončana postupka u šta se lako uvjeriti uvidom u spise predmeta”, izjavila je Jović.

Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *