Euromoney: NLB Banka najbolja banka u Crnoj Gori u 2023. godini

Dodajte komentar

Drugu godinu zaredom, jedan od vodećih svjetskih finansijskih magazina „Euromoney“ proglasio je NLB Banku najboljom bankom u Crnoj Gori u okviru svojih godišnjih nagrada za izvrsnost (Awards for Exellence 2023).

Prestižna nagrada „Najbolja banka u Crnoj Gori“ uručena je predstavnicima NLB-a na svečanoj ceremoniji koja je sinoć održana u Londonu.

“ Izuzetna nam je čast što smo drugu godinu zaredom dobitnici laskavog priznanja uglednog finansijskog časopisa Euromoney za najbolju banku u Crnoj Gori. U godini za nama ostvarili smo više od postavljenih ciljeva, uz poboljšanje performansi u svim segmentima poslovanja, što je rezultiralo najuspješnijom godinom do sad. Raduje nas što su naši napori i rezultati prepoznati od strane stručne javnosti, i to nam donosi dodatnu odgovornost da nastavimo istim putem u budućnosti. Želimo adekvatno da odgovorimo rastućim zahtjevima tržišta i da budemo pouzdan partner naših klijenata, čije zadovoljstvo stavljamo u fokus svih naših aktivnosti. Otvoreni smo prema promjenama u želji da budemo bolji i dostupniji, promovišemo postojeće i razvijamo nove digitalne kanale, edukujemo naše klijente, predlažući zdrave finansijske izbore. Nastavićemo da gradimo kolektiv zadovoljnih uposlenika i da dajemo puni doprinos kvalitetu života lokalne zajednice čije potrebe pažljivo osluškujemo i spremno odgovaramo na njih kroz naše društveno odgovorne aktivnosti po kojima smo prepoznati u regionu,  intenzivno integrišući održivost u sve sfere poslovanja“ , izjavio je Predsjednik Upravnog odbora NLB Banke Martin Leberle, povodom osvajanja „Euromoney“ nagrade.

Magazin „Euromoney“ sa sjedištem u Londonu, pripada grupi svjetski uticajnih finansijskih časopisa, koji objavljuje globalne informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima još od 1969. godine. Godišnji izbor „Euromoney nagrade za izvrsnost“ postoji još od 1992.godine, kao prvi te vrste u globalnoj bankarskoj industriji. Da je riječ o zaista laskavom priznanju, potvrđuje i činjenica da je više od hiljadu banaka iz cijelog svijeta dostavilo svoje prijave za ovogodišnji izbor. Proces odabira pobjednika je prilično složen i rigorozan, a osim finansijskih pokazatelja, procjenjuju se tržišna pozicija, inovativnost, stepen digitalizacije i kvalitet odnosa sa klijentima nominovanih banaka. Priznanje „Banka godine“ koje ovaj časopis dodjeljuje, smatra se jednom od najprestižnijih svjetskih nagrada u oblasti finansija i bankarstva.

Ove godine, titulu najbolje banke na svijetu ponijela je BNP Paribas, za najbolju investicionu banku proglašena je Morgan Stanley, dok je Banka Amerike imenovana za najbolju digitalnu banku na svijetu.

NLB Banka, koja ponavlja svoj uspjeh iz prošle godine osvajajući jos jednu nagradu za nabolju banku u Crnoj Gori, tokom višedecenijskog poslovanja u Crnoj Gori izgradila je poziciju kredibilnog i odgovornog finansijskog partnera građanima i privredi, njegujući prepoznatljiv kvalitet usluge i djelujući kao uzoran član društva koji doprinosi podizanju kvaliteta života i razvoju sredine u kojoj posluje. Rekordni rezultati koje bilježi u kontinuitetu, proizilaze iz velike posvećenosti njenih zaposlenih, ali i podrške snažne NLB Grupe, koja uspješno gradi poziciju finansijskog, bankarskog i regionalnog šampiona u Jugoistočnoj Evropi, koju smatra svojim domom.

Više informacija dostupno je na sajtu Euromoney-a: www.euromoney.com

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *