Matratzen Concorde preuzeo maloprodajni posao Studio Moderne

Dodajte komentar

Studio Moderna je nakon nedavne rasprodaje robnih marki prodala i maloprodaju. Kupio ga je trgovac madracima Matratzen Concord iz Njemačke, rekao je za Finance osnivač i vlasnik Studija Moderna Sandi Češko. Još se traže rješenja za ostatak koncerna, koji je navodno pred bankrotom.

Matratzen Concord je u vlasništvu kineskog biznismena koji je takođe bio dobavljač za Studio Moderne. Dio koji je njemačka kompanija  sada otkupila od Studija Moderna predstavlja oko četvrtinu dosadašnjih prihoda, navodi list.

“Još uvijek restrukturiramo ostale dijelove Studija Moderna, još ne mogu reći više”, rekao je za Finance Česko. Sredinom maja prodao je robne marke Dormeo, Delimano, Rovus i Top Shop švajcarskoj kompaniji Dormeo preduzetnika Darka Horvata.

Češka je u aprilu prošle gosine preko finansijskog holdinga Studio Moderna Founders ponovno preuzela holandsku kompaniju Studio Moderna Holdings koju je prethodno prodala fondovima raznih investitora. Prema pisanju lista, kompanija je već tada bila u problemima, koje su produbili ruski napad na Ukrajinu i sankcije protiv Rusije.

Kako je Češko juče rekao, zaposleni Studija Moderna su primili plate za maj. “Ne planiramo nastavak isplate junskih plata”, dodao je.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *